Održan Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO ALBUM

Na Danu otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić poželio je danas dobrodošlicu za više od 3000 maturanata koji su danas došli iz svih krajeva Crne Gore da se upoznaju sa najstarijom i najvećom institucijom visokog obrazovanja u Crnoj Gori, a koja nudi sveobuhvatno visokoškolsko obrazovanje u skladu sa standardima i dinamikom evropskog akademskog prostora.

„Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti pametne, vrijedne, talentovane mlade ljude, koji svoju budućnost vide kroz prizmu akademskog znanja i zvanja, kroz ambiciozna profesionalna uvjerenja i usmjerenja i kroz društveno-odgovornu perspektivu intelektualne svijesti i savjesti“, kazao je rektor Nikolić.

On je poručio da je cilj Univerziteta Crne Gore da unaprijedi kompetencije, rad i život studenata. Prije svega  kroz multidisiplinarni obrazovni portfolio sa 160 studijskih programa i 300 modularanih usmjerenja, potom kroz kvalitetnu nastavnu interakciju i naučnoistraživačku praksu, sa preko 700 profesora i saradnika,  kroz projekte međunarodne mobilnosti i stručnog usavršavanja na više od 100 partnerskih univerziteta, kao i kroz brojne društvene, kulturne i sportske sadžaje i aktivnosti.

„Naša obaveza je da vas uspješno pripremimo za buduće karijere. Naša je  odgovornost da utemeljimo vrijednosti i moć znanja na putu vašeg ličnog i profesionalnog razvoja. Naše  obećanje je da vas promovišemo u buduće lidere crnogorskog društva“, kazao je rektor Nikolić.

Dan otvorenih vrata u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru organizovali su Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore (SPUCG).

Prisutnima se obratio i Ministar prosvjete Damir Šehović koji je istakao da se temeljan pristup sopstvenim potencijalima ne može imati bez inicijalnog koraka, a to je davanje postojećih studijskih programa usavršavanja, razmjena i prakse.

„Bez sumnje mogu saopštiti da takvih u Crnoj Gori ima na zavidnom nivou, preko 100 studijskih programa na kojima predaje oko 700 nastavnika omogućava vam da se edukujete baš u onoj oblasti za koju ste talentovani i koja je vaš budući poziv. Oko 300 studenata svake godine učestvuje u programima razmjene, dok stipendije stranih vlada dobije preko 100 studenata godišnje“, kazao je ministar Šehović.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović pozdravio je buduće članove akademske zajednice uz isticanje obaveze Glavnog grada da im omogući sistem u kojem će realizovati svoje životne ciljeve, a kroz usmjerenje na zanimanja i profesije modernog doba koje su tražene i deficitarne.

Predstavnici svih 19 fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore su buduće studente danas upoznali sa studijskim programima i radom fakulteta, kao i mogućnostima zapošljenja po završetku te visokoškolske ustanove.

Maturanti i studenti su danas mogli dopiti informacije o stipendijama stranih vlada direktno od predstavnika ambasada tih država u Crnoj Gori, kao i o mogućnostima razmjene i uslovima studiranja na univerzitetima širom Evrope, na štandu Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere Univerziteta Crne Gore.

Sajam sezonskih poslova danas u Podgorici, sjutra u Kotoru



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.