Rektorat, 22.06.2017

Zaposleni u Rektoratu dali krvZaposleni u Rektoratu Univerziteta Crne Gore danas su dali krv u okviru kampanje „Krv nije voda“, koju zajedno sprovode Univerzitet Crne Gore, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore.

U akciji, koja je dio redovnih aktivnosti na Univerzitetu Crne Gore nakon što su rektorka prof. Radmila Vojvodić i direktorka Zavoda Gordana Rašović potpisale Memorandum o saradnji u apilu ove godine, učestvovali su zaposleni gotovo svih službi Rektorata.

Prvi davaoci krvi u kampanji „Krv nije voda“ bili su studenti, a planirano je da od studijske 2017/2018 u Akademskom kalendaru jedan dan u mjesecu bude posvećen dobrovoljnom davalaštvu krvi.

Ovom kampanjom Univerzitet Crne Gore nastoji da mimo tradicije porodičnog davalaštva krvi, podigne svijest o važnosti i značaju dobrovoljnog davalaštva po crnogorski zdravstveni sistem.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi se organizuju na mjesečnom nivou. Svi zainteresovani studenti, univerzitetski nastavnici i administrativno osoblje mogu se pridružiti akciji prijavom na mail komunikacijski.centar@ac.me