Proširenje saradnje Univerziteta Crne Gore i Prijestonice Cetinje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić sastao se danas u Rektoratu sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom povodom definisanja nastavka saradnje na zajedničkim projektima.  

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji postojećih projekta, kao i mogućnostima proširenja saradnje u koju bi se uključili Ekonomski i Građevinski fakulteti.

„Cetinje, grad u kojem se prožima duh umjetničkog studentskog života, kroz rad tri organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore: Muzičke akademije, Fakulteta likovnih umjetnosti i Fakulteta dramskih umjetnosti treba oživjeti tokom cijele godine i usmjeriti ga u pravcu orjentacije i ideje izgradnje pametnog grada“, kazao je rektor Nikolić. 

Rektor je rekao da će ove godine Univerzitet Crne Gore uložiti značajna sredstva u nabavku opreme za praktičan rad studenata na fakultetima umjetnosti, međutim, kako navodi, potrebno je da uloženim sredstvima parira i aktivizam studenata koji će doprinijeti kulturnom razvoju grada u kojem studiraju.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta likovnih umjetnosti prof. dr Ratko Odalović, dekan Muzičke akademije mr Bojan Martinović, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović, dekanica Građevinskog fakulteta prof. dr Marina Rakočević, prodekan Fakulteta dramskih umjetnosti doc. dr Edin Jašarović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Stanko Marković i šef kabineta gradonačelnika Cetinja mr Dejan Lučić.

 

https://m.cdm.me/drustvo/prosirenje-saradnje-univerziteta-crne-gore-i-prijestonice/

http://www.cetinje.me/cetinje/site_mne/public/index.php/index/artikli?id=1909

http://mondo.me/a754542/Info/Drustvo/Prosirenje-saradnje-UCG-i-Prijestonice-Cetinje.html

 

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.