Senat UCG predložio 13 mjesta više za Arhitekturu i 15 za Medicinu




   Senat UCG predložio 13 mjesta više za Arhitekturu i 15 za Medicinu

Na danas održanoj sjednici, Senat Univerziteta Crne Gore je predložio Upravnom odboru UCG da odobri upis dodatnog broja studenata u I godinu osnovnih studija za studijsku 2019/20. godinu, i to 13 kandidata za studijski program Arhitektura i 15 kandidata za studijski program Medicina.

Današnji prijedlog Senata UCG za studijske programe Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta UCG je u skladu sa licencom propisanog broja studenata Ministarstva prosvjete.

Senat UCG je danas utvrdio i prijedlog broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije Univerziteta Crne Gore, do broja propisanog licencom za sve fakultete, izuzev za tri studijska programa. Riječ je o programima Socijalna politika i socijalni rad i Međunarodni odnosi  na Fakultetu političkih nauka i Menadžment u građevinarstvu, na Građevinskom fakultetu.

Na ovim programima je uslovno predložen broj studenata do dobijanja saglasnosti od strane Ministarstva prosvjete za dopunu licence u pogledu povećanja broja studenata za upis, na postdiplomske specijalističke studije.

Za studijske programe Fakulteta političkih nauka već je pokrenut postupak za dopunu licence, sa 30 na 50 na oba programa, dok je za studijski program Menadžment u građevinarstvu na današnjoj sjednici utvrđen prijedlog dopune licence i povećanje sa 20 na 50 mjesta.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/46079-pokrenut-postupak-za-povecanje-broja-studenata-na-postdiplomskim-specijalistickim-studijama-fpn-a

Prijedlozi Senata UCG će se dostaviti Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore za sprovođenje dalje procedure kod Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore.

Takođe, na današnjoj sjednici utvrđen je i prijedlog broja studenata za upis na postdiplomske magistarske studije Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/20. godinu prema prijedlogu vijeća fakulteta. Ovaj prijedlog se upućuje Upravnom odboru UCG na konačno odlučivanje.

https://www.cdm.me/drustvo/senat-predlozio-13-mjesta-vise-za-arhitekturu-i-15-za-medicinu/

https://portalanalitika.me/clanak/339434/senat-predlozio-uoucg-13-mjesta-vise-za-arhitekturu-i-15-za-medicinu

http://www.antenam.net/drustvo/125972-senat-predlozio-13-mjesta-vise-za-arhitekturu-i-15-za-medicinu

https://www.aktuelno.me/crna-gora/senat-predlozio-vise-mjesta-za-arhitekturu-i-medicinu/

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/246261/dodatni-upis-za-28-studenata-na-dva-fakulteta-.html

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.