Nakon ženskog Kata tima u karateu bronzana medalja sa prvenstva Evrope i Danilu Jekniću




Image

 

 

FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

FOTO GALERIJA 3

Evropsko prvenstvo u Zagrebu okupilo je 1300 takmičara sa 404 univerziteta iz 36 zemalja sa Starog kontinenta. Nadmeću se u četiri sporta: džudou, karateu , tekvondou i kik boksu.

U tako jakoj konkurenciji Univerzitet Crne Gore imao je uspješanImage takmičarski dan jer su nas bronzanim medaljama obradovali ženski Kata tim u karateu i kik bokser Danilo Jeknić.

U smiraj prvog takmičarskog dana Danilo Jeknić, student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, osvojio je bronzanu medalju u kik boksu na prvenstvu Evrope za studente.

Jeknić, takmičar KK Rad je u disciplini LC do 84 kilograma, u borbi za treće mjesto, pobijedio predstavnika Bosne i Hercegovine, Edina Vučelju.

Vučelja je u jednom trenutku zadao nekontrolisan i nepropisan udarac takmičaru Univerziteta Crne Gore pa je diskvalifikovan.

Danilo Jeknić je osvojio drugu bronzanu medalju za Univerzitet Crne Gore nakon ženskog Kata tima u karateu i tako popravio bilans UCG za još jednu medalju sa prvenstva Evrope.

Juče, u dnevnim takmičenjima, nakon osvojenog drugog mjesta u svojoj grupi, ženski kata tim Univerziteta Crne Gore, u borbi za treće mjesto, savladao je Univerzitet iz Poljske i zasluženo u Crnu Goru donosi bronzanu medalju.

ImageZa Kata tim Univerziteta Crne Gore nastupale su Jovana Marić, Milica Bjelica i Mija Roganović.

Sve tri takmičarke su članice Karate kluba Budućnost iz Podgorice i odlični studenti Ekonomskog fakulteta.

U grupnoj fazi su se nadmetale sa Slovačkom, Španijom i Turskom.

U okviru EUSA Combat Games - tim Univerziteta Crne Gore se okitio bronzanom medaljom u okviru Evropskog karate prvenstva za žene u katama.Takmičenja u ostalim disciplinama u glavnom gradu Hrvatske traju do 3. avgusta.

 

 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/50226-zenski-kata-tim-univerziteta-crne-gore-osvojio-bronzanu-medalju-na-evropskom-studentskom-prvenstvu-u-karateu

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/50222-danas-pocinju-takmicenja-studenti-univerziteta-crne-gore-na-eusa-combat-games-u-zagrebu

https://m.portalanalitika.me/clanak/341565/bronze-za-zenski-kata-tim-i-danila-jeknica

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/dvije-medalje-osvojene-u-zagrebu/

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.