Posjeta Visokoj medicinskoj školi u Beranama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, zajedno sa dekanom Medicinskog fakulteta prof. dr Miodragom Radunovićem i rukovodiocem studijskog programa Visoka medicinska škola prof. dr Sašom Raičevićem, danas su obišli novootvoreni Univerzitetski centar u Beranama, u kojem se realizuje studijski program Visoka medicinska škola. 

Rektor Univerziteta Crne Gore izrazio je veliko zadovoljstvo zadovoljstvo što je, zajedno sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore, imao priliku da se i lično uvjeri u regionalni značaj, funkcionalne kapacitete i stratešku perspektivu Univerzitetskog Centra u u Beranama, višenamjenskog objekta namjenjenog za unapređenje kvaliteta rada i života studenata.

„Ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu, unapređivanjem organizacije i kapaciteta nastavnog procesa i stručne prakse, optimiziranjem uslova za sprovođenje kvalitetnih strudentskih sadržaja i aktivnosti, inteziviranjem međunarodne razmjene i studentske mobilnosti, stvaraju se uslovi za kontinuiranu edukaciju, profesionalnu afirmaciju i perspektivne karijere mladih i vrijednih ljudi s područja Sjevera Crne Gore“, kazao je Rektor.

Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu i mlade ljude, kako govori on, jeste naša najisplativija investicija za bolje sjutra.

„Univerzitet Crne Gore nastoji da kroz ponuđene nastavne programe i studijske sadržaje omogući studentima da unaprijede svoja teorijska i praktična znanja, da podstaknu njihove ideje i ambicije i da ih inspirisu na društveno odgovorno ponašanje, kojim će značajno doprinjeti napretku Crne Gore“, dodao je Nikolić.

Rektor Nikolić i predsjednik UOUCG nastavili su razgovore o mogućnosti otvaranja novih studijskih programa na sastanku sa predsjednikom Opštine Berane gdinom Dragoslavom Šćekićem i njegovim zamjenikom.

 

 

https://m.cdm.me/drustvo/univerzitetski-centar-u-beranama-regionalno-znacajan/

https://m.portalanalitika.me/clanak/344732/visoka-medicinska-skola-opravdala-ostanak-u-beranama

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/251675/visoka-medicinska-skola-opravdala-opstanak.html

https://www.aktuelno.me/crna-gora/univerzitetski-centar-u-beranama-regionalno-znacajan/

http://www.antenam.net/drustvo/131956-visoka-medicinska-skola-opravdala-ostanak-u-beranama

https://fosmedia.me/infos/drustvo/visoka-medicinska-skola-opravdala-ostanak-u-beranama

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.