U COK-u prijem za osvajače medalja na EUSA combat igrama




Povodom osvajanja jedne srebrne i dvije bronzane medalje na EUSA Combat igrama, koje su od 31. jula do 3. avgusta održane u Zagrebu, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta je organizovao prijem za studente koji su se okitili medaljama na ovom takmičenju, kao i za predsjednika Studentskog sportskog saveza Ivicu Todorovića.

Na ovim igrama, srebrno odličje osvojio je džudista Novo Raičević koji je predstavljao Univerzitet Crne Gore, dok su bronzane medalje osvojili ženski kata tim u sastavu: Mia Roganović (Univerzitet Donja Gorica), Milica Bjelica i Jovana Marić (Univerzitet Crne Gore), i kik-bokser Danilo Jeknić (Univerzitet Crne Gore).

Predsjednik Simonović je sportistima čestitao na ostvarenim rezultatima u sportovima u kojima je izuzetno teško doći do značajnih međunarodnih rezultata, kakve su oni napravili. Istakao je da su studenti, i ovog puta, na najbolji mogući način predstavljali našu državu, i svoje univerzitete. 

Predsjednik COK-a je uputio čestitke i predsjedniku Ivici Todoroviću i rukovodstvu Studentskog sportskog saveza na rezultatima naših sportista, kao i na njihovom angažovanju u svim sportskim aktivnostima studenata.

Todorović se osvrnuo na činjenicu da studentski sport u Crnoj Gori raste iz dana u dan, te da ima perspektivu da napreduje u narednom periodu. On je dodao da će se zalagati da Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima predstavlja što više sportista visokoškolaca, kao i da će se boriti da osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima, u budućnosti, primaju stipendije od saveza, kako bi dobili još više motiva da rade i napreduju i pokažu svima kako sport i studije mogu zajedno.

Predsjednik Studentskog sportskog saveza istakao je zadovoljstvo uspješnom saradnjom sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, posebno činjenicom što COK uvažava rezulatate svih sportista, kao i što podržava afirmaciju studentskog sporta.

EUSA Combat igre su se odvijale u četiri sporta (džudo, karate, tekvondo i kik boks), a nastupilo je preko 1300 učesnika sa 404 Univerziteta  iz 36 zemalja Evrope.

Crnogorska delegacija, koju  je predvodio vođa puta Pavle Malović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, brojala je 14 sportista.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.