Delegacija Univerziteta Crne Gore posjetila Univerzitet u Ljubljani povodom obilježavanja stogodišnjice rada Univerziteta i održavanja V Rektorskog Foruma




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem, prisustvovala je svečanoj proslavi povodom stogodišnjice rada Univerziteta u Ljubljani, održanoj sinoć u Cankarjevom domu.

Svečanosti su, ispred Univerziteta Crne Gore, prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Milan Marković i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović. Domaćin našoj delegaciji bio je rektor Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Igor Papič.

Drugi povod posjete Univerzitetu u Ljubljani je održavanje Petog rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana, na kojem učestvuju rektori i predstavnici oko 30 univerziteta regiona. Na forumu, koji će se održati danas, biće riječi više o aktivnostima vezanim za prijave na EU projektima, tekućim i budućim aktivnostima u radu Foruma u cilju unapređenja međunarodne saradnje i razvojne perspektive regiona.

Podsjećamo da je krajem aprila ove godine Univerzitet Crne Gore bio domaćin IV rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

 

Medijske objave:

https://portalanalitika.me/clanak/352997/delegacija-univerziteta-crne-gore-na-proslavi-stogodisnjice-univerziteta-u-ljubljani

http://www.antenam.net/drustvo/141870-delegacija-univerziteta-cg-posjetila-univerzitet-u-ljubljani

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.