Rektorat, 04.12.2019

Delegacija Univerziteta Crne Gore posjetila Univerzitet u Ljubljani povodom obilježavanja stogodišnjice rada Univerziteta i održavanja V Rektorskog ForumaDelegacija Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem, prisustvovala je svečanoj proslavi povodom stogodišnjice rada Univerziteta u Ljubljani, održanoj sinoć u Cankarjevom domu.

Svečanosti su, ispred Univerziteta Crne Gore, prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Milan Marković i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović. Domaćin našoj delegaciji bio je rektor Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Igor Papič.

Drugi povod posjete Univerzitetu u Ljubljani je održavanje Petog rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana, na kojem učestvuju rektori i predstavnici oko 30 univerziteta regiona. Na forumu, koji će se održati danas, biće riječi više o aktivnostima vezanim za prijave na EU projektima, tekućim i budućim aktivnostima u radu Foruma u cilju unapređenja međunarodne saradnje i razvojne perspektive regiona.

Podsjećamo da je krajem aprila ove godine Univerzitet Crne Gore bio domaćin IV rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

 

Medijske objave:

https://portalanalitika.me/clanak/352997/delegacija-univerziteta-crne-gore-na-proslavi-stogodisnjice-univerziteta-u-ljubljani

http://www.antenam.net/drustvo/141870-delegacija-univerziteta-cg-posjetila-univerzitet-u-ljubljani

 

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 1074