Predstavljamo: Prof. dr Ljubiša Stanković - dobitnik nagrade za rezultate u naučnoistraživačkom radu u oblasti prirodnih i tehničkih nauka




Predstavljamo: Prof. dr Ljubiša Stanković - dobitnik nagrade za rezultate u naučnoistraživačkom radu u oblasti prirodnih i tehničkih nauka

Na svečanoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, prof. dr Ljubiši Stankoviću je dodijeljena nagrada za postignute rezultate i posebne doprinose razvoju naučnoistraživačkog rada u oblasti prirodnih i tehničkih nauka,  kojima je doprinio povećanju vidljivosti naučnoistraživačkih aktivnosti na Univerzitetu Crne Gore.

Profesor Stanković ima visoku citiranost prema Google Scholar-u i publikovane radove u časopisima na SCI/SCIE listama tokom 2019. godinu.  Objavio veliki broj naučnih radova, od kojih je preko 150 u vodećim svjetskim časopisima.

Kada je riječ o rangiranosti crnogorskih naučnika po broju citiranosti naučnih radova na Google Scholar-u, profesor Ljubiša Stanković je na prvom mjestu u oblasti elektrotehnike, sa preko 8.600 zabilježenih citata sa h indeksom citiranosti.

Primjena i razrada metoda koje je on definisao je bila tema mnogih radova objavljenih u najrenomiranijim svjetskim časopisima od strane vodećih naučnika u oblasti obrade signala iz Evrope, Amerike, Australije i Azije.

U dva teksta koje je vodeće svjetsko udruženje u oblasti obrade signala, IEEE Signal Processing Society, objavilo povodom 50 godina postojanja citirani su doprinosi Stankovića po imenu, dok mu je za doprinose u nauci najveće svetsko udruženje u oblasti elektrotehnike IEEE sa sjedištem u New Yorku dodijelilo najviše zvanje Fellow IEEE.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.