Rektorat, 07.04.2020

UOUCG: Produžen rok za uplatu preostale rate za školarinu i obustavljene isplate varijabilnog dijela zarade na tri mjesecaUpravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj elektronskoj sjednici prihvatio inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za produženje roka za uplatu preostale rate za školarinu za tekuću studijsku 2019/2020. godinu, usljed novonastale situacije izazvane pandemijom virusa COVID 19.

Predsjednik Upravnog odbora  UCG prof. dr Duško Bjelica kazao je da je rok od 15. aprila pomjeren do 1. juna 2020. godine.

„Uzimajući u obzir opštepoznate okolnosti, s ciljem zaštite materijalnog položaja studentske populacije, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je ocijenio opravdanim da se predmetna inicijativa prihvati”, naveo je predsjednik Bjelica obrazloženje.

Prema njegovima riječima, ova odluka stupa na snagu danom donošenja,  a objaviće se na sajtu i u Biltenu Univerziteta Crne Gore i dostaviti organizacionim jedinicama na realizaciju, kao i Studentskom parlamentu UCG.

Na predlog rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića i uz mišljenje stručnih službi, danas je, između ostalog, donešena i odluka kojom se na 90 dana obustavlja primjena pojedinih opštih pravnih akata Univerziteta Crne Gore i utvrđivanja prava na varijabilu.

U periodu važenja ograničenja, organi rukovođenja Univerziteta Crne Gore i organizacionih jedinica Univerziteta neće donositi odluke kojima se zaposlenima utvđuje pravo na varijabilni dio zarade.

Pravna akta čija je primjena obustavljena u ovom periodu su: Pravilnik o dodacima za aktivnosti u funkciji realizacije nastave, Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore  i Odluka o kriterijumima za utvrđivanje visine naknade za rad člana komisije, radnog tijela ili drugog oblika rada na Univerzitetu Crne Gore.

Za realizaciju ove odluke, Upravni odbor UCG je obavezao rektora  Univerziteta i rukovodioce svih organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/04/07/ucg-odlozio-rate-za-skolarinu-udg-obavijestio-studente-na-dan-uplate/

https://m.cdm.me/drustvo/ucg-produzio-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/275144/produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu.html

https://www.antenam.net/ekonomija/154618-uoucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/uoucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu-i-obustavljene-isplate

http://www.rtvbudva.me/vijesti/ucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu/30746

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu/

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-stundentima-produzen-rok-za-uplatu-rate-za-skolarinu

https://mnemagazin.me/2020/04/07/ucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu/

https://kodex.me/clanak/206457/ucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu-obustavljene-i-isplate-varijabila

https://kolektiv.me/155459/ucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu

https://onogost.me/drustvo/ucg-produzio-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu

https://mondo.me/Info/Drustvo/a824744/Produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu.html

https://www.mladiniksica.me/uoucg-produzen-rok-za-uplatu-preostale-rate-za-skolarinu/

https://makanje.me/clanak/1577

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 2841