Rektorat

Univerzitet Crne Gore i CANU potpisali Sporazum o naučnoj i umjetničkoj saradnjiRektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić i predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Dragan k. Vukčević potpisali su danas Sporazum o naučnoj i umjetničkoj saradnji.

Sporazum je zaključen u cilju objedinjavanja naučnih i umjetničkih potencijala i njihovog koriščenja u interesu razvoja nauke, naučnoistraživačkog i umjetničkog rada u Crnoj Gori. 

„Riječ je o Sporazumu o saradnji, ne nikako formalnom, nikakvom mrtvom slovu na papiru, jer saradnja između Univerziteta Crne Gore kao najveće, najznačajnije, ne samo adrese za naučni, istraživački, umjetnički istraživački rad sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti postoji. U pitanju je jedan novi gest, nove politike saradnje ove dvije institucije, u smislu konkretizacije projektnog rada, uviđanja šta su to ne samo trendovi, već i naši istinski resursi koji se daju potvrditi i na otvorenom prostoru saradnje regiona i Evrope“, kazala je rektorka Vojvodić.

Ona je kazala da će se sporazum vrlo brzo naći na probi realnosti, realnih mogućnosti i - nadajmo se - dobrih rezultata saradnje.

Vukčević je ocijenio da je sporazum prirodan oblik saradnje između Univerziteta i Akademije kao najznačajnijih institucija u oblasti nauke, umjetnosti i kulture.

„Mislim da je sporazum dobar osnov, i istovremeno okvir, za unapređenje i izgradnju institucionalne saradnje,  i unapređenje naučnog i istraživačkog rada. Oko zajedničkih projekata, zajedničkih izdanja, zajedničkih okruglih stolova ćemo se dogovarati i koordinacioni tim, koji je formiran ovim sporazumom, će to pratiti svake godine, nekoliko puta, u smislu njihove realizacije“, dodao je on.

 FOTO: Mara Babović - Pobjeda

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print