Rektorat, 18.05.2020

Stipendije za šest najsupješnijih sportista Univerziteta Crne Gore u studentskom sportuX

Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu, dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata, među kojima je šest studenata Univerziteta Crne Gore, a koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura  za stipendije.

Studenti, dobitnici stipendija su: Miloš Jelovac (UCG), Nikola Veljović (UCG), Jovana Marić (UCG), Matija Bulatović (UCG), Miloš Vukčević (UCG), Novo Raičević (UCG), Marko Koprivica (UDG) i Mia Roganović (UDG).

“Iz godine u godinu povećavamo broj naših stipendista kao i sredstva koja država odvaja za te namjene, a konkretno, kroz ovu inicijativu, imamo za cilj da dodatno afirmišemo studentski sport i damo studentima još veći motiv da se bave istim. Studenti predstavljaju važan resurs naše države, te je od značaja napomenuti i da ovom inicijativom dvostruko reagujemo, jer sa jedne strane brinemo o mladima, a sa druge širimo bazu naših sportista”, istakao je Nikola Janović.

Studentski sportski savez koji je aplicirao kod Ministarstva sporta i mladih sa navedenim stipendijama, na ovaj način želi da potvrdi svoju misiju koja predstavlja kvalitetan spoj visokog obrazovanja i sportskih aktivnosti, izgrađujući sistem vrijednosti koji razvija zdrav duh, na šta u vremenu u kojem živimo, treba obratiti posebnu pažnju.

“Na našim takmičenjima i organizovanim aktivnostima u prošloj godini učešće je uzelo 1700 studenata, a njih osam je stipendirano na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazali kao sportisti i kao studenti”, istakao je Ivica Todorović, predsjednik Studentskog sportskog saveza.

Ministarstvo sporta i mladih, samo u 2020. godini, stipendiralo je preko 300 naših najboljih sportista, i za te namjene izdvojilo preko 400.000 eura, što je za čak 30% više nego prethodne godine. Podsjećamo da je Ministarstvo po prvi put u crnogorskom sistemu sporta 2018. godine uvelo obavezu stipendiranja sportista, te za preko 700 sportista, u tri godine izdvojilo oko 1.000.000 eura.

Izvor: Studentski sportski savez Crne Gore

 

Broj posjeta : 318