Rektorat, 20.05.2020

UOUCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakultetaFoto

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore pokrenut je postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta UCG za mandatni period 2020-2023.

Rokovi za izborne radnje biće utvrđeni posebnom odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. U tekućem mandatu, dekan Arhitektonskog fakulteta je prof. dr Svetislav Popović.

Takođe, danas je potvrđen mandat članu Upravnog odbora – predstavniku akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, dr Mirku Đuroviću, višem naučnom saradniku u Institutu za biologiju mora.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da su, pored kadrovskih pitanja, i upoznavnja Upravnog odbora UCG sa procedurom za izbor rektora za mandatni period od 2020 do 2023. godine, na današnjoj sjednici teme bile i finansijsko poslovanje Univerziteta.

„Upravni odbor Univerziteta Crne Gore dao je saglasnost Institutu za biologiju mora za zaključenje ugovora sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove za pružanje usluga laboratorijskih ispitivanja uzoraka morske vode radi provjere moguće prisutnosti planktona koji proizvode toksine sa područja na kojima se nalaze registrovana uzgajališta školjki, u skladu sa Programom monitoringa bezbjednosti školjki za 2020. godinu“, kazao je predsjednik Bjelica.

On je dodao da su teme bile i prijedlozi izmjena i dopuna pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Arhitektonskom i Priodno-matematičkom fakultetu, razmatranje zahtjeva pojedinih jedinica po pitanju raspolaganja imovinskim pravima i izvještaj o poslovanju Univerzitetskog sportsko kulturnog centra.  

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/05/20/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta/

https://www.portalanalitika.me/clanak/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://www.mladiniksica.me/ucg-bira-novog-dekana-arhitektonskog-fakulteta/

 

Image

 

Dokumenti

Broj posjeta : 850