UOUCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore pokrenut je postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta UCG za mandatni period 2020-2023.

Rokovi za izborne radnje biće utvrđeni posebnom odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. U tekućem mandatu, dekan Arhitektonskog fakulteta je prof. dr Svetislav Popović.

Takođe, danas je potvrđen mandat članu Upravnog odbora – predstavniku akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, dr Mirku Đuroviću, višem naučnom saradniku u Institutu za biologiju mora.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da su, pored kadrovskih pitanja, i upoznavnja Upravnog odbora UCG sa procedurom za izbor rektora za mandatni period od 2020 do 2023. godine, na današnjoj sjednici teme bile i finansijsko poslovanje Univerziteta.

„Upravni odbor Univerziteta Crne Gore dao je saglasnost Institutu za biologiju mora za zaključenje ugovora sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove za pružanje usluga laboratorijskih ispitivanja uzoraka morske vode radi provjere moguće prisutnosti planktona koji proizvode toksine sa područja na kojima se nalaze registrovana uzgajališta školjki, u skladu sa Programom monitoringa bezbjednosti školjki za 2020. godinu“, kazao je predsjednik Bjelica.

On je dodao da su teme bile i prijedlozi izmjena i dopuna pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Arhitektonskom i Priodno-matematičkom fakultetu, razmatranje zahtjeva pojedinih jedinica po pitanju raspolaganja imovinskim pravima i izvještaj o poslovanju Univerzitetskog sportsko kulturnog centra.  

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/05/20/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta/

https://www.portalanalitika.me/clanak/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/uoucg-pokrenut-postupak-za-izbor-dekana-arhitektonskog-fakulteta

https://www.mladiniksica.me/ucg-bira-novog-dekana-arhitektonskog-fakulteta/

 

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.