Razvoj Strategije internacionalizacije Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kako je razvoj Strategije internacionalizacije Univerziteta Crne Gore važan dio projekta Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje (Fostering Internationalization at Montenegrin HEIs through Efficient Strategic Planning - IESP),  organizacija rada i planiranje u izradi iste bili su povod sastanka rektora UCG prof. dr Danila Nikolića i saradnika na projektu.

Na ovom konkretnom zadatku, podršku u izradi dokumenta Univerzitetu Crne Gore pružiće eksperti Univerziteta u Ljubljani.

Projekat IESP, finansiran od strane Evropske komisije, a kojim koordinira Univerzitet Crne Gore, ima za cilj da unaprijedi međunarodnu konkurentnost crnogorskih univerziteta koji su učesnici projekta, prije svega putem obezbjeđivanja najboljeg modela jačanja kapaciteta za različite aspekte internacionalizacije. Svrha realizacije projekta je da prevaziđe nedostatke na koje su, u domenu internacionalizacije visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori, ukazali i međunarodni eksperti u svojim izvještajima iz 2018. godine, u okviru Programa Institucionalne evaluacije (EUA IEP).

Partneri Univerziteta Crne Gore u realizaciji projekta su Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke, Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, kao i partnerski univerziteti iz zemalja Evropske unije: Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Kadizu i Univerzitet Azurna obala iz Nice.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.