Pozdravna riječ rektora Nikolića studentima prve godine




Pozdravna riječ rektora Nikolića studentima prve godine

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, povodom početka nove akademske 2020/21. godine, uputio je studentima prve godine pozdravnu riječ koju prenosimo u cjelosti:

 

 

Dragi brucoši,

 

Čast mi je da vam, na pragu nove akademske godine, koja u uslovima prioritetne brige za zdravlje pojedinca i društva predstavlja odgovoran zadatak za sve nas, uputim dobrodošlicu u svoje lično i u ime Univerziteta Crne Gore. Danas, kada postajete najmlađi članovi velike porodice Univerziteta Crne Gore i kada ste na pragu svojih budućih profesionalnih karijera, zadovoljstvo mi je da vam čestitam i pružim punu podršku na daljem putu vaše lične i akademske emancipacije.

Kao najveća i sveobuhvatna visokoobrazovna institucija u Crnoj Gori, nastavićemo sa procesom  kvalitetne edukacije naših studenata i osigurati kontinuitet funkcionisanja Univerziteta u izazovnim okolnostima pandemije virusa COVID-19. Poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore, trudićemo se da kroz model držanja redovne nastave gdje to bude izvodljivo, kao i organizovanjem kombinovanog oblika nastave koji predviđa organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u manjim grupama, obezbjedimo što kvalitetniji i bezbjedniji nastavni proces.

Univerzitet Crne Gore ima obavezu i odgovornost  da unaprijedi vaše znanje, iskustvo i perspektivu kroz savremene studijske programe i sadržaje, kroz naučnoistraživački i praktični rad, kroz kvalitetnu nastavnu infrastrukturu i interakciju, kao i kroz sprovođenje brojnih studentskih inicijativa i aktivnosti. Od vas se očekuje marljivo zalaganje i redovno praćenja predavanja, vježbi i konsultacija u cilju kvalitetnog usvajanja predmetnog gradiva i sticanja stručnih kvalifikacija.

Želimo da budemo svjedoci vašeg mladalačkog entuzijazma i intelektualnog senzibiliteta kroz beskompromisnu želju za znanjem, kroz vašu inovativnosti i kreativnost, kroz vašu akademsku i društvenu odgovornost.  

Želim vam srećan početak studija, konstantne uspjehe i nezaboravne godine studentskog života na putu ka prosperitetnoj budućnosti, koja vas neosporno čeka!

 

Medijske objave:

https://m.cdm.me/drustvo/nikolic-brucosima-nastavicemo-sa-kvalitetnom-edukacijom-i-u-doba-pandemije/

https://www.portalanalitika.me/clanak/nikolica-brucosima-nastavicemo-sa-procesom-kvalitetne-edukacije-u-izazovnim-okolnostima-pandemije-virusa-covid-19

https://fosmedia.me/infos/drustvo/rektor-nikolic-brucosima-osiguracemo-vam-kvalitetnu-edukaciju

https://www.aktuelno.me/crna-gora/pocela-nastava-na-osnovnim-studijama-ucg/

https://mondo.me/Info/Drustvo/a874650/danilo-nikolic-osiguracemo-kontinuitet-funkcionisanja.html

https://volimpodgoricu.me/2020/09/28/nikolic-cestitao-brucosima-nastavicemo-sa-kvalitetnom-edukacijom-i-u-doba-pandemije/

https://www.pobjeda.me/clanak/nikolic-trudicemo-se-da-obezbjedimo-sto-kvalitetniji-i-bezbjedniji-nastavni-proces?page=1

https://www.pcnen.com/portal/2020/09/28/pocela-nastava-na-osnovnim-studijama-ucg/

https://www.onogost.me/drustvo/pocela-nastava-na-osnovnim-studijama-ucg

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.