UNDP otvoren za saradnju sa UCG




UNDP otvoren za saradnju sa UCG

Podrška startap idejama i podsticanje mladih ljudi  da se odvaže da pokrenu startap biznise, tema je povodom koje se vršilac funkcije rektora prof. dr Danilo Nikolić danas sastao sa  stalnom predstavnicom Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori Fionom Mekluni i dr Darkom Petrušićem, generalnim direktorom za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke.

Prof. dr Nikolić je ukazao da na tehničkim fakultetima za sada ima više prilika i interesovanja za startap, pogotovo na Elektrotehničkom fakultetu, gdje su se već realizovale startap ideje studenata. Ono što nedostaje u Crnoj Gori, kada je riječ o startapu, smatra Nikolić, jesu investicije koje bi podstakle realizaciju ideja.

Mekluni je kazala da je UNDP spreman da pruži podršku u oktlanjanju barijera za realizaciju dobrih ideja, kao i da uspostavi kontakate sa poslovnim institucijama u inostranstvu. Ona je dodala da je UNDP otvoren za saradnju, ne samo u oblasti podrške razvoju startapa, veći u drugim projektima Univerziteta Crne Gore koji su značajni za budućnost mladih ljudi u pogledu poboljšanja ekonomskog statusa i njihove pozicije na tržištu rada. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.