UO UCG: Konkursi za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i direktora Istorijskog instituta biće raspisani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore utvrdio je danas rokove za izbor dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, za naredni trogodišnji mandatni period i  pokrenuo postupak za izbor direktora Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica kazao je da će konkursi za izbor dekana i direktora biti objavljeni u Biltenu UCG, dostupnom na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, kao i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori.

„Kada je riječ o izboru dekana, danas su posebnom odlukom utvrđene izborne radnje za postupak pokrenut na prethodnoj sjednici. Prijave na konkurse podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa“, kazao je predsjednik Bjelica.

Aktuelni direktor Istorijskog instituta je dr Radoslav Raspopović, čiji mandat na ovoj funkciji ističe u 2021. godini.

Danas je usvojen i zahtjev NVO Udruženja Multiple skleroze Crne Gore za oslobađanje od školarine za naknadno prijavljen pojedinačan slučaj.  

Na dnevnom redu je bilo i finansijsko poslovanje Univerziteta Crne Gore. Usvojene su izmjene i dopune Finansijskog plana i Plana javnih nabavki Univerziteta Crne Gore za 2020. godinu.

Razmatrano je i izvještavanje o finansijskom poslovanju društva sa ograničenom odgovornošću Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Na dnevnom redu je bilo i raspolaganje imovinskim pravima UCG i ustupanje na korišćenje dijela prostora u okviru zdanja Filološkog i Filozofskog fakulteta, za potrebe poslovanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore.

Usvojen je i projektni zadatak za izradu Idejnog rješenja za građenje objekata u zahvatu DUP-a „Univerzitetski centar“, izmjene i dopune u Podgorici, koji će biti dostavljen Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Sastavni dio ove odluke čini Mišljenje Ministarstva održivog razvoja i turizma-Glavnog državnog arhitekte.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/uo-ucg-konkursi-za-dekana-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-i-direktora-istorijskog-instituta-bice-raspisani

https://fosmedia.me/infos/drustvo/konkursi-za-dekana-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-i-direktora-istorijskog

https://www.aktuelno.me/crna-gora/uo-ucg-konkursi-za-dekana-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-i-direktora-istorijskog-instituta-bice-raspisani/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.