Rektorat

Vršilac funkcije rektora razgovarao sa predstavnicima japanske Kojo Elektrik korporacijeVršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić razgovarao je danas o mogućnostima saradnje u oblasti obnovljivih izvora energije sa delegacijom japanske Kojo elektrik korporacije „Dženesis“ /Koyo Electric Corporation Genesys/, koju je predvodio vlasnik i glavni izvršni direktor Maširo Inui /Mashiro Inui/.

Kojo Elektrik upravlja projektima za proizvodnju energije iz solarnih, geotermalnih i hidroenergetskih sistema. Kompanija je osnovana 1993. godine u Kobeu, u Japanu. Image

Nikolić i Inui su razgovarali o mogućnostima uključivanja nastavnika i istraživača sa Univerziteta Crne Gore u projekte kompanije, ali i o angažovanju doktoranada. Japanski sagovornici ponudili su posredovanje za uspostavljanje saradnje između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Kobe, sa kojim Korporacija intenzivno sarađuje.

Inui se interesovao za podatke o upotrebi obnovljivih izvora energije na Univerzitetu Crne Gore, a v.f. rektora prof. dr Nikolić ga je informisao o mogućnostima angažovanja i iskustvima nastavnika i istraživača sa Univerziteta Crne Gore u posredovanju i izradi studija izvodljivosti  u oblasti obnovljivih izvora energije.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print