Vršilac funkcije rektora razgovarao sa predstavnicima japanske Kojo Elektrik korporacije




Vršilac funkcije rektora razgovarao sa predstavnicima japanske Kojo Elektrik korporacije

Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić razgovarao je danas o mogućnostima saradnje u oblasti obnovljivih izvora energije sa delegacijom japanske Kojo elektrik korporacije „Dženesis“ /Koyo Electric Corporation Genesys/, koju je predvodio vlasnik i glavni izvršni direktor Maširo Inui /Mashiro Inui/.

Kojo Elektrik upravlja projektima za proizvodnju energije iz solarnih, geotermalnih i hidroenergetskih sistema. Kompanija je osnovana 1993. godine u Kobeu, u Japanu. Image

Nikolić i Inui su razgovarali o mogućnostima uključivanja nastavnika i istraživača sa Univerziteta Crne Gore u projekte kompanije, ali i o angažovanju doktoranada. Japanski sagovornici ponudili su posredovanje za uspostavljanje saradnje između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Kobe, sa kojim Korporacija intenzivno sarađuje.

Inui se interesovao za podatke o upotrebi obnovljivih izvora energije na Univerzitetu Crne Gore, a v.f. rektora prof. dr Nikolić ga je informisao o mogućnostima angažovanja i iskustvima nastavnika i istraživača sa Univerziteta Crne Gore u posredovanju i izradi studija izvodljivosti  u oblasti obnovljivih izvora energije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.