Na Prirodno-matematičkom fakultetu okončano renoviranje amfiteatra 207




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore sa uspjehom je realizovao radove na adaptaciji amfiteatra 207 koji se nalazi na III spratu zgrade Tehničkih fakulteta. Tim povodom fakultet je posjetio rektor UCG prof. dr Vladimir Božović.

Rektor Božović izrazio je potpunu spremnost Univerziteta Crne Gore da podrži akcije poput ove, u cilju kreiranja što boljih uslova za teorijsku i praktičnu nastavu, ali i naučnoistraživačku djelatnost naših studenata.

Prema riječima dekana prof. dr Predraga Miranovića, amfiteatar 207 predstavlja salu sa najvećim kapacitetom na Prirodno-matematičkom fakultetu koja omogućava izvođenje nastave za 140 studenata. Dekan je izrazio zahvalnost na podršci kolegama sa Građevinskog fakulteta i najavio da će se u narednom periodu raditi na adaptaciji još dvije sale.

Radovi su, između ostalog, obuhvatili reparaciju stolica, izradu klupa, zamjenu starih vrata i prozora sa novim od eloksiranog aluminijuma, sanaciju oštećenih zidova i izradu novih od gips-kartona, sanaciju i farbanje poda, montažu električnog platna za video projekcije, kao i radove na instalacijama vodovoda  kanalizacije i elektroinstalacijama.

Nadzor nad radovima obavljale su doc. dr Ivana Ćipranić i dr Marija Jevrić sa Građevinskog fakulteta UCG.

Pored kolega sa PMF-a i GF-a, sastanku je prisustvovala i profesorica iz Ukrajine, Nataliia Kruhlova, koja će biti gostujući predavač na Prirodno-matematičkom fakultetu.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.