Studenti PMF-a u posjeti Telekomu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti druge godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici, smjer „Računarske nauke“ posjetili su Crnogorski Telekom kako bi se bliže upoznali sa radom kompanije i funkcionisanjem tehničkih službi. Posjeta je organizovana za oko 40 studenata, kao dio praktične nastave na ispitu Računarske mreže i komunikacije. 

Studenti su imali priliku da posjete Telekomov Data Centar, najveći serverski prostor u Crnoj Gori koji omogućava bezbjedno skladištenje, monitoring  i upravljanje ICT infrastrukturom, kao i da se upoznaju sa osnovnim aktivnostima u oblasti upravljenja mrežom i servisima. Najviše interesovanja studenti su pokazali za način funcionisanja i upravljenje mrežnim komponentama, rad baznih stanica, kao i pitanja kako funkcionišu Data Centar i Centar za upravljenje mrežom itd.

Predstavnici Telekoma izrazili su zadovoljstvo zbog interesovanja koje su studenti pokazali za kompaniju i izrazili nadu da će sve informacije koje su dobili biti od pomoći u njihovom daljem profesionalnom usavršavanju. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.