Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Crnogorskim Telekomom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Predrag Miranović i izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev  potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim se uspostavlja saradnja i međusobna podrška u razvoju praktičnih vještina studenata Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Studentima osnovnih studija (druga i treća godina) i specijalističkih studija na studijskom programu Matematika i računarske nauke, Računarske nauke, Računarstvo i informacione tehnologije biće omogućena praksa u Crnogorskom Telekomu, čiji će stručnjaci takođe pružati podršku u praktičnoj i teorijskoj nastavi na Fakultetu.

Direktor Sektora za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu Miroslav Janičić rekao je da je podrška studentima iz STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika) i omogućavanje stručne prakse samo jedna u nizu aktivnosti koje Crnogorski Telekom preduzima u promovisanju ovih oblasti. “Crnogorski Telekom je, kao vodeća telekomunikaciona kompanija u zemlji i najveći ICT inovator, strateški usmjeren na promovisanje STEM znanja i vještina kao ključnih odrednica uspjeha crnogorskog društva i podizanja konkurentnosti zemlje. Stoga ćemo nastojati da damo punu podršku studentima PMF-a, a razmatramo i mogućnost obezbjeđivanja određenog broja stipendija. Vjerujemo da mladi ljudi koji stiču praktična znanja u našoj kompaniji imaju mogućnost da uče od vrhunskih stručnjaka i da će ta znanja iskoristiti na najbolji način.”

Memorandum o razumijevanju i saradnji predstavlja kvalitetan osnov za konkretizovanje saradnje Telekoma i Univerziteta Crne Gore. Studentima će time biti omogućeno da unaprijede znanja, ali i da steknu brojne nove vještine.

“Studenti računarskoh nauka Prirodno-matematičkog fakulteta su već dugi niz godina prepoznati na ICT tržištu po kvalitetu znanja koje stiču na našem fakultetu. Zato nam je veoma stalo da idemo korak dalje i pružimo studentima mogućnost sticanja praktičnih vještina kroz praksu van fakulteta, u radnom okruženju koje ih očekuje nakon diplomiranja. Takođe, veoma smo zainteresovani da našim studentima ponudimo kao mogućnost da neke nove softverske alate uče od prepoznatih ICT stručnjaka. Drago nam je što i Crnogorski Telekom na isti način razmišlja o podizanju kvaliteta obrazovanja u oblasti računarstva u Crnoj Gori, i što će se uključiti u proces obrazovanja naših studenata.” istakao je prof. dr Miranović.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.