Prirodno-matematički fakultet, 13.02.2018

Ljetnja skola o klimatskim inovacijama i preduzetnistvuEvropski institut tehnologije (EIT) putem svoje Zajednice znanja i inovacija o Klimatskim promjenama (KIC Climate), pozivastudente završne godine bečelor studija, magistrante i mlade profesionalce da se prijave za najveću evropsku ljetnju školu o klimatskim inovacijama i preduzetništvu – Climate KIC Journey. Rok za prijave je 18. februar 2018. https://journey.climate-kic.org/how-to-apply

Journey povezuje studente i profesionalce iz čitavog svijeta. Od provjere ideje do razumijevanja tržišta, struktuiranja biznisa, izgradnje tima, Climate KIC vas uvodi u svijet klimatskog preduzetništva. Dobijate alatke sa kojima možete da doprinesete globalnim naporima da se pronađu rješenja za klimatske promjene i postanete preduzetnici!

Journey ljetnja škola će vam omogućiti da, zajedno sa ljudima različitih znanja, kreirate biznis modele koji će pomoći našoj životnoj sredini.

Aplikanti mogu da izaberu između 3-nedeljnog i 5-nedeljnog programa, ili novi 'InnoSpace' program koji je razvijen u saradnji sa Copernicus-om. Ovdje se mogu vidjeti razlike između 3 programa.

Na kraju Journey škole imaćete alatke kako da napravite marketing svog održivog proizvoda ili usluge, bićete osposobljeni kako da prezentujete svoju biznis ideju i imaćete odgovarajuće preduzetničke alatke koje vam pomažu da kreirate i dalje razvijete svoju ideju.

Journey je pravo mjesto da steknete sasvim nove vještine i način razmišljanja i da napravite stvarnu razliku.

Što možete dobiti kroz Journey ljetnju školu:
Dublje razumijevanje preduzetništva i izazova klimatskih promjena
Sposobnost da se komunicira o klimatskim izazovima i rješenjima
Sposobnost da se razviju i izvedu do kraja ideje, proizvodi i usluge kao odgovor na klimatske promjene
Sposobnost rada u međunarodnim i multidiciplinarnim grupama
Razumijevanje kako biznis može reagovati na klimatske promjene
Praktičnu podršku putem mentorstva kako bi razvili i ostvarili svoju viziju o održivom svijetu
Alatke za pozitivne akcije o klimatskim promjenama
Članstvo u aktivnoj i uticajnoj mreži preduzetnika, inovatora, biznisa, regionalnih vlada i akademskih institucija

Prijave se vrše samostalno i direktno kod organizatora.
https://journey.climate-kic.org/