Prirodno-matematički fakultet, 19.04.2019

,,Dan otvorenih vrata 2019. godine"


Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore (SPUCG) organizovao je 18. aprila 2019. godine po drugi put manifestaciju “Dan otvorenih vrata”, namijenjenu prvenstveno maturantima srednjih škola u Crnoj Gori,  u Univerzitetskom sportskom kulturnom centru.

Svoj štand na toj manifestaciji imao je i Prirodno-matematički fakultet. Predstavnici PMF-a su učenike srednjih škola i buduće studente upoznali sa šest studijskih programa na osnovnim studijama, kao i o nastavnim planovima i predmetima koji se na njima izvode. Takođe, bilo je riječi i o mogućnostima zaposlenja i perspektivama nakon završenih studija na Prirodno-matematičkom fakultetu, studijskim boravcima i studiranju u inostranstvu, naučnim programima i edukaciji budućih nastavnika.

Sve potrebne informacije i odgovore na pitanja u vezi studiranja budućih brucoša pružili su studenti matematike, računarskih nauka, biologije i fizike, a saradnici našeg fakulteta: Jelena Dakić, Milica Kankaraš, Dragana Borović, Milica Stanišić, Milica Jovanović, Anđela Mijanović, Krsto Ivanović, Luka Bulatović, Kosta Pavlović, Anton Djokaj i Nikola Konatar odgovarali su na pitanja maturanata o poslu nakon završenih studija, postdiplomskim studijama, naučnoj angažovanosti i perspektivama koje nudi studiranje i bavljenje naukama, koje se izučavaju na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Pored studenata i saradnika, i značajan broj profesora našeg fakulteta bio je prisutan na štandu i sa zainteresovanim učenicima su podijelili svoja iskustva i  odgovarali na njihova pitanja.

Kako je izgledao dio manifestacije, možete pogledati na odabranim fotografijama u prilogu.

Koordinator ,,Dana otvorenih vrata" za PMF

doc. dr Miljan Bigović 

Dokumenti

Broj posjeta : 838