Dostavljanje projektnih predloga u okviru Fonda CEI




Sekretarijat Centralno-evropske inicijative u Trstu objavio poziv za dostavljanje projektnih predloga u okviru Fonda CEI za saradnju.

Prijedlozi projekata moraju biti u skladu sa Akcionim planom CEI 2018-2020 (dostupan na sajtu http://www.cei.int/content/cei-plan-action-2018-2020) i ispunjavati kriterijume propisane Pozivom za projekte i Smjernicama za apliciranje. Prijedlozi aktivnosti trebaju biti fokusirani na mobilnost i povezanost u CEI regonu kroz razmjenu i prenos znanja između država CEI koje su članice EU i onih koje to još uvijek nisu.

Prilikom apliciranja potrebno je da se detaljno navede na koji način će predložena projektna aktivnost doprinijeti realizaciji ciljeva Centralno-evropske inicijative.

Aktivnosti saradnje mogu se odnositi na organizovanje konferencija, seminara, radionica i ostalih vrsta sastanaka, kao i pripremu analiza i studija.

Uslov za realizaciju projektnih aktivnosti je da se obezbijedi učešće određenog broja predstavnika iz zemalja članica Centralno-evropske inicijative (polovina + 1, ali ni u kom slučaju manje od jedne trećine zemalja članica CEI).

Ukupan budžet u okviru ovog poziva iznosi 400 000 eura, a maksimalan iznos koji moze biti odobren po projektu iznosi 15 000 eura.

Period za implementaciju aktivnosti je 1. januar – 31. decembar 2019. godine.

Detaljne informacije o pozivu, uslovima i načinu apliciranja nalaze se na internet stranici CEI http://www.cei.int/content/cooperation-activities?=1

Aplikacije se dostavljaju najkasnije do 8. maja na e-mail applications.coopfund@cei.int. Potrebno je da aplikanti iz Crne Gore u kopiji mejla navedu i crnogorskog nacionalnog koordinatora za CEI Ivana Ivaniševića.

Obzirom da Univerzitet Crne Gore može predati samo jednu projektnu prijavu, prijave je potrebno poslati do 7. maja na adresu irouom@ac.me kako bi se izvršila selekcija prijava ukoliko to bude potrebno.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.