Poziv za četvrti ciklus obuka za razvoj i implementaciju projektnih ideja za "Horizont 2020"




Sa zadovoljstvom Vas obavjestavamo da Ministarstvo nauke u saradnji sa Evropskom komisijom, kroz projekat “Povećanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“ organizuje četvrti ciklus obuka za razvoj i implementaciju projektnih ideja.


Obuka će se održati u hotelu “Premier” u Podgorici (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 145) u periodu od 26 – 30 juna 2017. godine.

Ovaj ciklus obuka, kao i dosadašnji, obuhvatiće pripremu i razvoj projektnih ideja, načine apliciranja, kreiranje konzorcijuma, izradu budžeta, administrativne i ugovorne procedure kao i upravljanje konkretnim projektom.

Poziv se odnosi na naučno-istraživačke ustanove, mala i srednja preduzeća kao i javni sektor u sljedećim oblastima: poljoprivreda, bezbjednost hrane, zdravlje ljudi i informaciono-komunikacione tehnologije.

Četvrti ciklus obuka će voditi eksperti konsultantske kuće IBF iz Brisela, gospoda Percy-Smith (expert za oblast poljoprivrede), Gajewski (expert za oblast ICT) I Bigret (expert za bezbjednost hrane), te gospodja Birgit Kerstens, expertica za zdravstvo.

Rok za prijavu je 21. jun 2017. godine.

 

 

Za sve dodatne informacije ili pojašnjenja, stojimo na raspolaganju.

 

 

 

mr Smilja Kažić  Vujačić

 

Načelnica/SPO

Direkcija za međunarodne programe i

evropske integracije/IPA Tijelo

IAEA Nacionalna kontakt osoba

 

Ministarstvo nauke

Rimski trg b.b.

Tel:  00 382 (20) 405 351

Fax: 00 382 (20) 405 334

E-mail: smilja.kazic@mna.gov.me

Web: www.mna.gov.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.