Virutuelni sastanak sa kolegama iz Poljske




Virutuelni sastanak sa kolegama iz Poljske

Univerzitet Crne Gore uspješno sarađuje sa Univerzitetom primijenjenih nauka u Nisi u okviru Erasmus+ međunarodne kreditne mobilnosti unazad šest godina, a do sada je potpisano pet ugovora i realizovano više od 20 mobilnosti studenata i osoblja. Saradnja se odvija u oblastima arhitekture i ekonomije, a od posebnog značaja je razmjena iskustava i informacija između kancelarija za međunarodnu saradnju.

Novonastale okolnosti usled pandemije i otežano odvijanje mobilnosti studenata i osoblja povod su virtuelnog sastanka Erasmus+ institucionalnih koordinatora programa i saradnika za mobilnost.

Pored ustaljenih načina saradnje koji podrazumijevaju razmjenu studenata i osoblja, razgovarano je i o drugim mogućim modalitetima saradnje koji će pokazati prilagodljivost partnerskih institucija da odgovore na izazove koje je pandemija donijela, ali i spremenost da se saradnja proširi i na segmente izvan Erasmus+ saradnje.

Posebno je naglašeno da je i u pandemijskim okolnostima Univerzitet primijenjenih nauka u Nisi otvoren da primi naše studente, kao i da će studenti imati potpunu podršku tokom mobilnosti.

Najavljene su International Week u maju i međunarodna konferencija iz oblasti arhitekture, kao mogućnost za potencijalno širenje saradnje. Osim toga, predložene su i zajedničke virtuelne prezentacije namijenjene studentima, kao i gostujuća i zajednička predavanja.

Univerzitet primijenjenih nauka u Nisi  jedan je od 120 partnerskih univerziteta u okviru Erasmus+ programa sa kojima Univerzitet Crne Gore uspješno sarađuje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.