Stipendije za postdiplomske studije u oblasti pomorskog prava u Turskoj




Ambasada Republike Turske u Podgorici poziva studente crnogorskih univerziteta da se prijave za postdiplomske studije u oblasti pomorskog prava na Univerzitetu Ankare.

Rok za prijavljivanje će biti otvoren do 20. februara 2021. godine.

Jedan od prioriteta Dokumenta turske nacionalne strategije istraživanja u pomorstvu (Turkish National Maritime Research Strategy Document) odobrenog od strane Savjeta ministara sastoji se u poboljšanju istraživačkog i akademskog kapaciteta u oblasti pomorskog prava.

Saglasno preporukama turskog Ministarstva spoljnih poslova u svrsi ostvarivanja datog cilja Univerzitet u Ankari je 2015. godine otvorio Istraživački centar za morsko i pomorsko pravo (Ankara University Research Center of the Sea and Maritime Law).

Sa ciljem obučavanja u oblasti  pomorskog prava Istraživački centar za morsko i pomorsko pravo Univerziteta Ankare sprovodi programe Master studija morskog i pomorskog prava. Program master studija morskog i pomorskog prava (bez teze) i Master program morskog i pomorskog prava (sa tezom) obuhvata više od 30 predmeta sa fokusom na tri velike jedinice u sljedećim oblastima: međunarodno pravo mora, pomorsko pravo,  pravo pomorske sigurnosti.

Istraživački centar za morsko i pomorsko pravo Univerziteta Ankare (Ankara University Research Center of the Sea and Maritime Law) je takođe uveo program doktorskih studija u oblasti pomorskog prava na kojem upis studenata počinje u januaru 2021. godine.

Diplomci pravnog fakulteta se mogu prijaviti za program master studija sa tezom, dok postidiplomci u oblasti prava imaju mogućnost da se prijave na doktorske studije. Prijavljenim studentima će biti obezbijeđena stipendija u okviru Programa turskih stipendija (Turkiye Scolarship Program).

Program postdiplomskih stipendija uključuje raspodjelu studenata po univerzitetma i programima, mjesečnu stipendiju (za master program 1000 TL mjesečno – za doktorske 1600  TL mjesečno) školarinu, jednu povratnu kartu, zdravstveno osiguranje i smještaj.

Prijave za stipendije će biti otvorene od 10. januara do 20. februara 2021. godine.

Kandidati se mogu prijaviti isključivo u svoje ime preko sajta www.turkiyeburslari.gov.tr gdje treba odabrati „Univerzitet Ankara – Morsko i pomorsko pravo“ (Ankara University – The Sea and Maritime Law) kao naziv programa.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.