Otvoren konkurs za stipendije Best of South-East 




 Otvoren konkurs za stipendije Best of South-East 

Konkurs za stupendije vrijedne do 10.000 EUR u okviru programa razvoja i obrazovanja  za talentovane i vrijedne studente iz Crne Gore - „Best of South East“, otvoren je i trajaće do početka decembra.

Erste banka i u studijskoj godini 2018/2019 podržava program „Best of South East“, koji sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank iz Graca u saradnji sa univerzitetima iz Austrije. Konkurs je ove godine proširen i osim studentima prava i ekonomije iz zemalja regiona, priliku da osvoje vrijedne stipendije otvara i studentima tehničkih fakulteta, kao i studentima rudarstva, metalurgije i geologije.

Program „Best of South East“ namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Najbolji kandidati iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije u vrijednosti do 10.000 EUR.

Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put.

Za  program  se  mogu  prijaviti  studenti  prava, ekonomije, tehničkih fakulteta i rudarstva/geologije/metalurgije  koji: završavaju trogodišnje studije, počinju ili su na specijalističkim studijama,imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

 Prijave za studente prava i ekonomije (najviše 10 stipendista iz regiona) traju do 7.12.2017.

U  sklopu  programa  stipendisti  imaju  pravo  na  stipendiju na Karl Franzens Univerzitetu u  visini  do 10.000  EUR,  koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac do 420 EUR, školarinu Univerziteta  u  Gracu,  registraciju  pri  Univerzitetu  u  Gracu,  intenzivan  kurs  njemačkog  u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“ kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.

Prijave za studente tehničkih fakulteta (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 12.12.2017.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 EUR koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu, različite društvene i kulturne aktivnosti.

Prijave za studente rudarstva, metalurgije i geologije (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 8.12.2017.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 EUR koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, registraciju i školarinu na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), različite društvene i kulturne aktivnosti.

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da tokom jednogodišnjeg programa prođu i obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili nekom drugom štajerskom preduzeću u zavisnosti od programa stipendije.

Informacije

Korisne informacije o ovom programu prinađite na internet stranici Erste banke, Sponzorstva i donacije, sekcija „Best of South-East“, a za sve dodatne informacije kontakt je Služba komunikacija Erste Bank AD Podgorica, Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: dcrvenica@erstebank.me.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.