Održan virtuelni pripremni sastanak za studente koji idu na razmjenu u okviru Erasmus+ programa




U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore održan je virtuelni sastanak sa studentima, koji će tokom ljetnjeg semestra tekuće akademske 2020/2021. godine, boraviti na nekom od partnerskih univerziteta sa kojima naš univerzitet ima saradnju u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Cilj sastanka, prvenstveno, bio je upoznavanje sa studentima pred njihov odlazak na mobilnost, kao i razmjena iskustava i informacija vezanih za pripreme za mobilnost. Studenti su bili u prilici da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču boravka na stranom univerzitetu, posebno u toku prvih sedmica razmjene.

Takođe, imali su priliku da čuju i iskustva kolega, alumnista Erasmus+ programa, koji su ih uputili na sve ono šta ih čeka u stranoj zemlji, ali i dali savjete kako da prevaziđu prepreke na koje će neminovno nailaziti, kao i kulturni šok, koji je kod mnogih studenata prisutan, posebno u prvom mjesecu razmjene.

Uprkos pandemijskim uslovima, u ljetnjem semestru 2021. godine na razmjenu će poći oko 50 studenata, koji će boraviti i studirati na partnerskim univerzitetima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.