Poziv za međunarodnu konferenciju Pomorska navigacija i sigurnost u plovidbi - TransNav 2021




Četrnaesta međunarodna konferencija pod nazivom “Pomorska navigacija i sigurnost u plovidbi” TransNav 2021 će biti održana u saradnji Fakulteta navigacije na Pomorskom univerzitetu u Gdanjsku i Nautičkog instituta od 16. do 18. juna 2021. godine.

Usljed okolnosti izazvanih pandemijom konferencija će se održati u onlajn formatu.

Elektronsku verziju naučnog članka napisanog na engleskom jeziku treba dostaviti putem veb-sajta http://transnav2021.umg.edu.pl u Word ili PDF formatu.

Rok za podnošenje članaka za konferenciju je 1. april 2021. godine.

Kotizacija za učeće na konferenciji sa prezentacijom rada iznosi 320 eura. Ukoliko učesnici odustanu od aktivnog učešća i predstavljanja rada na konferenciji, publikacija članka u TransNav žurnalu koštaće 300 eura. Kotizaciju je potrebno uplatiti prije 1. maja 2021. godine.

Za učesnike, koji su zainteresovani samo za objavljivanje naučnog članka, nema određenog roka.

Radovi će biti provjereni od strane članova Naučnog komiteta programa. Kvalifikovani radovi dostavljeni na vrijeme biće objavljeni  u narednim izdanjima tromjesečnog međunarodnog žurnala TransNav (http://www.transnav.eu) za 2021-2022. godinu (u martovskom, junskom, septembarskom i decembarskom izdanju). Žurnal je uključen sljedeće servise naučnog citiranja: Scopus, Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index, EBSCOhost, Directory of Open Access Journals, TRID Database, Index Copernicus Journals Master List.

Provjereni tekstovi članaka sa komentarima članova komisije biće dostavljeni autorima u cilju mogućih ispavki, a kako bi se obezbijedio kvalitet i ispunili zahtjevi akademske i naučne zajednice.

Cilj konferencije su kvalitetna i naučna istraživanja koja se tiču razvoja, primjene i rezultata u oblasti pomorskog obrazovanja i obuke, nautike, upravljanja sigurnošću na moru i pomorske industrije.

Informacija o programu i temama konferencije je dostupna na veb-sajtu organizatora: https://transnav2021.umg.edu.pl/.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.