Ljetnja energetska škola (BSES) u Bakuu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Kaspijski centar za energiju i životnu sredinu (CCEE) Univerziteta ADA organizuje 15. godišnju ljetnju energetsku školu (BSES) u Bakuu od 5. do 10. jula 2021. godine.

Usljed akutelne pandemije COVIDA-19, program će se održati u onlajn formatu putem platforme Zoom.

Petodnevni program ljetnje škole će okupiti svjetski poznate stručnjake, akademike i političare iz oblasti energetike i pružiti mogućnost stipendiranja učesnika. Učesnici će se upoznati sa širokim spektrom pitanja, uključujući osnove energetskih sistema i prirodnih resursa, energetsku geopolitiku, energetsko pravo i ekonomiju, obnovljive izvore energije, tržište električne energije, te globalne i kaspijske energetske potencijale.

Ljetnja škola u Bakuu pruža priliku za upoznavaje i povezivanje sa liderima javnog i privatnog sektora iz cijelog svijeta. Učesnici će imati priliku da razgovaraju o aktuelnim pitanjima sa ministrom vanjskih poslova, ministrom energetike, ministrom ekologije i prirodnih resursa Azerbejdžana, koji će biti glavni govornici, a koji će biti predstavljeni zajedno sa visokim rukovodiocima iz SOCAR, ExxonMobil, Total, Equinor i Transanadolija gasovoda (TANAP) i Transjadranskog gasovoda (TAP).

Na spisku predavača naći će se vodeći svjetski stručnjaci akademskih institucija i međunarodnih organizacija kao što su Univerzitet u Oksfordu, Univerzitet Džon Hopkins, Džordžtaun Univerzitet, Prinston univerzitet, Međunarodna agencija za energiju (IEA) i Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije (IRENA).

Rok za prijavu je 15. jun 2021. godine, a više informacija o programu može se naći na sljedećem linku: https://www.ccee.ada.edu.az.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.