Prijave na međunarodno studentsko startap takmičenje – STup!2021




Prijave na međunarodno studentsko startap takmičenje – STup!2021

U skladu sa svojim temeljnim postulatima – podsticanju preduzetničke svijesti i vještina kod mladih, Studentski preduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu organizuje drugo izdanje međunarodnog studentskog startap takmičenja pod nazivom STup!2021, uz podršlu Grada Splita, Univerziteta u Splitu, alijanse Evropskog univerziteta mora (SEA-EU) te organizacije WorldChicago.

Mada je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje takmičenja, ove godine će se održati 18. i 19. juna u hibridnom izdanju. Samo takmičenje će se održati kombinujući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Splitu i online učešće preko Zoom platforme. Broj učesnika uživo ponajprije će zavisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama.

Kao što i sam naziv takmičenja govori, kroz talmičenje se u prvi plan gura ono bitno – studentistartup te Split kao mjesto događaja.

Bitno je naglasiti da je riječ o takmičenju koje organizuju studenti za studente, u želji za međusobnom podrškom u realizaciji poduzetničkog poduhvata.

Kroz manifestaciju se želi takmičarima omogućiti međusobno povezivanjeunapređenje preduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnom nivou. U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će univerzitetski projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

Aplikacione forme otvorene su do 20. maja i dostupne na: http://www.stup.efst.hr/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.