Poziv za finansiranje projekata u kontekstu pandemije COVID-19




Univerzitetska agencija za frankofoniju Agence universitaire de la Francophonie – AUF poziva zainteresovane kandidate da se prijave na međunarodni konkurs za finasiranje projekata koji imaju za cilj odgovoriti na izazove i probleme prouzrokovane pandemijom COVID-19 predlaganjem inovativnih rješenja, ne samo u oblasti medicine, nauke i tehnologije, već i u oblastima humanističkih i društvenih nauka.

Prioritet imaju projekti timova mladih istraživača i konsortijuma, koji predlažu projekte sa nacionalnim, regionalnim i međunarodnim uticajem, dok je podrška ministarstava od velikog značaja.

Projekti će se finansirati kroz dvije kategorije:

  • Kategorija A (projekti s neposrednim tehnološkim, ekonomskim i / ili društvenim uticajem): Maksimalan iznos granta je 20 000 eura i pokriva 90% ukupnog budžeta.
  • Kategorija B (s značajnijim utjicajem ili posebno inovativni projekti s međuregionalnom ili međunarodnom dimenzijom): Maksimalan iznos granta je 50 000 eura i pokriva 80% ukupnog budžeta.

Rok za prijavu projekata putem onlajn platforme je četvrtak 15. jul 2021. godine.

Sve neophodne informacije, prijavni obrasci i detaljna pojašnjenja konkursa dostupni su u priloženim dokumentima na francuskom i engleskom jeziku.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.