Evropski dani istraživanja i inovacija 23. i 24. juna




Evropski dani istraživanja i inovacija 23. i 24. juna

Evropska komisija i ove godine organizuje Evropske dane istraživanja i inovacija „Research & Innovation Days“, kao virtuelni događaj, 23. i 24. juna 2021. godine

Evropski dani istraživanja i inovacija vodeći su godišnji događaj Evropske komisije, koji okuplja kreatore politika, istraživače, preduzetnike i građane kako bi raspravljali i oblikovali budućnost istraživanja i inovacija u Evropi i šire. 

Ove godine je otpočeo sa realizacijom Horizont Evropa, najambiciozniji EU program za istraživanje i inovacije ikad, a sada je i odlučujući trenutak za jačanje Evropskog istraživačkog prostora. Saradnja u oblasti istraživanja i inovacija ključna je u našem oporavku od pandemije COVID-19 i otvoriće put ka zelenijoj i digitalnijoj budućnosti. Za borbu protiv trenutne krize, koja je posljedica COVID-19 pandemije i u cilju postizanja održive budućnosti, istraživanje i inovacije predstavljaju ključni segment evropske ekonomije, i od vitalnog su značaja za održivo i uspješno društvo.

Na događaju, koji za cilj ima povećanje opšte svijesti građana i razumijevanja o tome koliko su istraživanja i inovacije važna u rješavanju izazova sa kojima se društvo suočava, biće organizovano oko 60 sesija uživo koje pokrivaju širok raspon tema istraživanja i inovacija, a neke od ključnih tema su: Horizont Evropa, Evropski istraživački prostor, Evropski inovacioni ekosistemi, i drugi. 

Učesnici će na događaju imati priliku da pogledaju i izložbu - European R&I Exhibition i saznaju više o projektima istraživanja i inovacija finansiranim sredstvima EU koji su uticali na naš svakodnevni život. 

Cijeli događaj je posvećen saradnji, okupljanju pojedinaca i eksperata iz svih oblasti kako bi uspostavili dijalog o budućnosti istraživanja i inovacija u Evropi i svijetu, gradili i učvršćivali veze i inicirali svjetliju budućnost. 

Registrujte se, napravite izbor sesija i radionica na kojima ćete učestvovati i pripremite se za raspravu o najzanimljivijim temama istraživanja i inovacija s panelistima i ostalim učesnicima iz cijele Evrope i šire. Registrujte se sada i budite u toku sa novitetima vezanim za ovaj događaj, putem Twitter-a, @EUScienceInnov #RiDaysEU

Registracija za događaj vrši se putem linka: https://www.research-innovation-days.eu/register

Kompletan program događaja nalazi se na veb stranici: https://ec.europa.eu/research-and-innovation/en/events/upcoming-events/research-innovation-days/programme-day-1

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.