Jačanje saradnje sa Univerzitetom u Kragujevcu kroz Erasmus+ program




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore, profesorica mr Tatjana Krkeljić sa Muzičke akademije i Nikolina Radulović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju, učestvovali su na Trećoj Erasmus+ međunarodnoj  nedjelji (3rd International Staff Week) koju je organizovao Univerzitet u Kragujevcu, u periodu od 7. do 11. juna 2021. godine.

Pored predstavnika našeg Univerziteta i Univerziteta u Kragujevcu, učestvovali su i predstavnici univerziteta iz Rumunije, Poljske, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Tokom Međunarodne nedjelje predstavljeni su matični univerziteti učesnika, načini realizacije Erazmus+ programa mobilnosti, razmijenjena su iskustva u prevazilaženju brojnih izazova pred kojima su se univerziteti našli u vrijeme pandemije virusa korona i podijeljeni primjeri dobre prakse u realizaciji jednog od najvećih projekata finansiranog od strane Evropske unije. Kroz različita predavanja, radionice i obilaske, učesnici  su imali priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasljeđem Kragujevca i Srbije.

Učešćem na Međunarodnoj nedjelji na Univerzitetu u Kragujevcu, Univerzitet Crne Gore potvrđuje posvećenost procesu internacionalizacije i realizaciji Erasmus+ programa međunarodne kreditne mobilnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.