Nastavak uspješne Erasmus+ saradnje sa Univerzitetom "1 Decembrie 1918" u Alba Iuli u Rumuniji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore uspješno sarađuje sa "1 Decembrie 1918" Univerzitet u Alba Iuli u Rumuniji,  u okviru Erasmus+ međunarodne kreditne mobilnosti unazad šest godina. Saradnja se odvija u oblastima filologije, ekonomije i političkih nauka, a od posebnog značaja je razmjena iskustava i informacija između kancelarija za međunarodnu saradnju.

S tim u vezi, koleginice iz Kancelarije za međunarodnu saradnju pomenutog partnerskog univerziteta, posjetile su Kancelariju za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore. Ovom prilikom je, pored ustaljenih načina saradnje koji podrazumijevaju razmjenu studenata i osoblja, razgovarano  i o drugim mogućim modalitetima saradnje koji će pokazati prilagodljivost partnerskih institucija da odgovore na izazove koje je pandemija donijela, ali i spremnost da se saradnja proširi i na druge studijske oblasti. Budući da će kolege iz različitih službi Univerziteta Crne Gore, uskoro posjetiti Univerzitet u Alba Iuli, koleginice Liliana Trifu i Mihaela Dirman su održale kratku prezentaciju univerziteta, ali i podijelile kolegama brojne praktične savjete  za buduću posjetu Rumuniji.

Posebno je naglašeno da je i u pandemijskim okolnostima Univerzitet u Alba Iuli otvoren da primi naše studente, kao i da će studenti imati potpunu podršku tokom mobilnosti.
Najavljena  je International Staff Week u septembru.

Univerzitet u Alba Iuli  jedan je od preko 130 partnerskih univerziteta u okviru Erasmus+ programa sa kojima Univerzitet Crne Gore uspješno sarađuje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.