Info dan: Predstavljanje specijalnog tvining poziva za Zapadni Balkan 8. jula




Info dan: Predstavljanje specijalnog tvining poziva za Zapadni Balkan 8. jula

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će uz podršku Evropske komisije - Generalnog direktorata za istraživanje i inovacije i EU Info centra Podgorica organizovati online Info dan na kojem će biti predstavljen specijalni Tvining poziv za Zapadni Balkan u okviru novog EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa (2021-2027). Info dan će biti održan 08. jula 2021. godine sa početkom u 11h, putem platforme Zoom.

Info dan u organizaciji MPNKS pružiće priliku potencijalnim aplikantima i drugim predstavnicima crnogorske naučnoistraživačke zajednice da dobiju sve relevantne informacije i postave pitanja o pojedinostima ovog poziva. Prezentacije će održati predstavnici Evropske komisije i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, dok će primjer dobre prakse iz regiona predstaviti koordinator uspješnog tvining projekta sa Univerziteta u Novom Sadu. Takođe, značajan dio događaja biće posvećen pitanjima učesnika. Info dan će biti organizovan prateći objavljivanje ovog poziva od strane Evropske komisije koje je planirano za utorak, 29. jun.

Tvining poziv za Zapadni Balkan predstavlja jedinstvenu priliku za crnogorske istraživačke institucije da unaprijede naučne i tehnološke kapacitete, kroz povezivanje sa najmanje dvije vodeće istraživačke institucije iz dvije različite EU zemlje članice ili pridruženih zemalja, koristeći ogroman potencijal umrežavanja za izvrsnost u nauci kroz prenos znanja i razmjenu najboljih praksi između istraživačkih institucija i partnera. Očekuje se da projekti jasno prezentuju strategiju za podsticanje naučne izvrsnosti i unapređenje kapaciteta za inovacije u određenoj oblasti istraživanja, a jedan od očekivanih ishoda projektnih aktivnosti jeste jačanje kapaciteta za upravljanje istraživanjima i administrativnih vještina osoblja koje radi u institucijama iz zemalja Zapadnog Balkana.

Ovaj poziv dio je horizontalne oblasti programa Horizont Evropa - Širenje učešća i jačanje evropskog istraživačkog prostora (Widening participation and strengthening the European Research Area), koja ima za cilj prevazilaženje jaza u istraživanju i inovacijama u Evropi.

 

Pozivamo vas da se prijavite za učešće na Info danu putem dolje navedenog linka. Registracije su otvorene do petka, 2. jula 2021. godine, a prilikom popunjavanja prijavne forme molimo vas da navedete pitanja za učesnike ovog događaja. Simultani prevod će biti obezbijeđen.

 

Datum održavanja: 08. jul 2021, 11-13h, Zoom platforma

 

Link za registraciju do petka, 02. jula 2021: https://forms.gle/Cp7JW2MMN7gM85Wo7

 

Kontakt: Milena Milonjić, email: milena.milonjic@mpnks.gov.me, telefon 020/405-307

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.