Administrativno osoblje Rektorata UCG na međunarodnoj nedjelji obuke u Rumuniji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Međunarodnoj nedjelji obuke administrativnog osoblja na Univerzitetu Alba Julije "1. decembar 1918“, u Rumuniji, u okviru Erasmus+ programa kreditne mobilnosti, učestvovali su i predstavnici Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Međunarodni događaj okupio je 43 predstavnika, nastavnog i administrativnog osoblja, partnerskih univerziteta, iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Poljske, Rusije, Srbije, Španije i Turske. 

Na rumunskom Univerzitetu koji nosi ime istorijskog događaja - ujedinjenja tri rumunske provincije, učesnike je pozdravio rektor rumunskog Univerziteta prof. dr Danijel Breaz i porektor za međunarodne odnose prof. dr Petru Stefan Jonesku.

Rektor Breaz je ukazao na važnost internacionalizacije i međunarodne saradnje partnerskih univerziteta, pogotovo u godini, kada mlad univerzitet kao njihov slavi 30 godina postojanja. Univerzitet ima sporazume o saradnji sa više od 200 istraživačkih, obrazovnih i kulturnih institucija iz Australije, balkanskih zemalja, Kine, Kolumbije, Kazahstana, Malezije, Meksika, Ruske Federacije, Ukrajine, Uzbekistana i cijele EU. 

Učesnici ovog petodnevnog događaja govorili su na temu internacionalizacije visokog obrazovanja, upravljanja i finansiranja međunarodnih projekata i strateške saradnje institucija.

Pored ostalih, predstavljeni su projekti i međunarodna saradnja Univerziteta Crne Gore, kao i struktura i misija ove  visokoobrazovne institucije u crnogorskom društvu.

Razmijenjena su iskustva, različite prakse, a ono što su svi učesnici isticali tokom prezentacija jeste da je za uspješnost realizacije međunarodnih projekata, od presudne važnosti biranje pravih partnera, poznavanje partnera i dobra komunikacija.   

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.