Savez EUTOPIA organizuje četvrtu radionicu za zemlje Zapadnog Balkana




Univerzitet u Ljubljani najavljuje četvrtu radionicu za zemlje Zapadnog Balkana u okviru Saveza univerziteta EUTOPIA (European Universities Transforming to an Open Inclusive Academy for 2050) koja će se održati od 11. do 12. oktobra 2021. godine.

Radionica će okupiti eksperte iz zapadnog Balkana i univerziteta uključenih u EUTOPIA projekat, kao i predstavnike različitih međunarodnih organizacija koji mogu pružiti dragocjene uvide u različita pitanja na temu procesa internacionalizacije univerziteta.

Program radionice na temu strategija za implementaciju internacionalizacije univerziteta će voditi prof. dr Ivan Svetlik.

Događaj će se održati od 11. do 12. oktobra putem Zoom aplikacije. Zainteresovani kandidati za učešće u događaju se mogu registrovati kako za jedan, tako i za oba dana radionice putem sljedećih linkova:

1. Day 1: Western Balkans workshop

2. Day 2: Western Balkans workshop

EUTOPIA predstavlјa savez šest evropskih univerziteta čiji je cilj stvaranje obrazovnog modela u Evropi u skladu sa savremenom praksom i pristupima na tržištu znanja i pobolјšati veze između četiri područja – istraživanja, obrazovanja, inovacija i transfera znanja.

Program radionice je dostupan u prilogu date objave.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.