Sastanak povodom angažovanja lektorke iz Francuske na Filološkom i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković sastala se u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore sa lektorkom May Lou Gayrard koja će zahvaljujući programu Univerzitetske agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la Francophonie – AUF) biti angažovana na Filološkom fakultetu i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG u studijskoj 2021/22. godini.

Prorektorica Peković istakla je dobru dosadašnju saradnju sa kolegama iz Francuske u promociji i podršci u oblasti učenja francuskog jezika na našem Univerzitetu.

Ona je predstavila težnje Univerziteta u pravcu razvijanja konkurentnosti i međunarodne prepoznatljivosti u Evropskom prostoru visokog obrazovanja i Evropskom istraživačkom prostoru, te je kazala da je angažovanje stanih istraživača predviđeno Strategijom internacionalizacije za period 2021-2025. godine

„Dosadašnja saradnja Univerziteta Crne Gore i francuskih obrazovnih institucija ogleda se u bilateralnoj saradnji, zajedničkim projektima, članstvom u Asocijaciji frankofonih univerziteta, kao i osnivanju Balkanskog instituta za nauku i inovacije na UCG“. Prorektorica je istakla da je Asocijacija frankofonih univerziteta podržala niz projekata koji su realizovani na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, Filološkom fakultetu i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanju u Nikšiću.

Sastanku su prisustvovali i prof. Dragan Bogojević sa Filološkog fakulteta, Ana Dragutinović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju UCG i šefica kabineta rektora UCG Dijana Jovanović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.