Konkurs za radnu praksu u okviru programa mobilnosti za studente sa invaliditetom - Trans2Work projekat




Konkurs za radnu praksu u okviru programa mobilnosti za studente sa invaliditetom - Trans2Work projekat

U okviru Erasmus+ projekta pod nazivom "Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori - Trans2Work", Univerzitet Crne Gore organizuje radnu praksu u okviru programa mobilnosti pod nazivom "Special Mobility Strand" za studente sa invaliditetom u formi međunarodne mobilnosti u zemljama regiona, tačnije u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Cilj ove prakse se ogleda u tome da se studenti sa invaliditetom motivišu i uključe u radno okruženje, što će im poslužiti kao osnov za lakše zaposlenje nakon završetka studija.

Studenti Univerziteta Crne Gore su u mogućnosti da se prijave na konkurs do 18. decembra 2017. godine na način što će ispuniti prijavni formular (koji se nalazi u prilogu) i dostaviti potvrdu o studiranju/završetku studija Centru za međunarodnu saradnju, zgrada Rektorata, Cetinjska br. 2, 81000 Podgorica lično ili elektronskim putem na adresu fzp.trans2work@gmail.com ili poštanskim putem (na koverti naznačiti Trans2Work - Radna praksa).

ImagePraksa se obavlja u trajanju od dva mjeseca u kontinuitetu u studijskoj 2017/18. godini i to kod odgovarajućih poslodavaca u: Kragujevcu i Novom Sadu (Srbija) i Sarajevu i Banjaluci (Bosna i Hercegovina). Radna praksa studenata u okviru programa mobilnosti "Special Mobility Strand" je organizovana u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Univerzitetom u Novom Sadu, Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i Univerzitetom u Banja Luci. Kandidatima koji budu učestvovali u radnoj praksi, biće obezbijeđena stipendija za troškove putovanja i boravka i obavljanja radne prakse kod odgovarajućeg poslodavca u jednoj od partnerskih zemalja. Važno je napomenuti da se na konkurs, pored studenata, mogu prijaviti i kandidati koji su završili studije 2013/14. godine i kasnije na Univerzitetu Crne Gore.

Za detalje se kandidati mogu obratiti putem elektronske pošte na email: fzp.trans2work@gmail.com

Kontakt osoba: MSc Maja Škurić, mentor za osobe sa invaliditetom; email: majask@t-com.me

Detaljnije informacije o projektu:

http://trans2work.eu

http://pfkotor.me/nauka/projekti/erasmus+programme-trans2work

Fotografija za ilustraciju teksta preuzeta je sa sajta: http://redpanicbutton.com

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.