Proširena saradnja sa Politehničkim univerzitetom u Temišvaru u okviru Erasmus+ programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore ima veoma razvijenu saradnju sa univerzitetima iz Rumunije u okviru Erasmus+ međunarodne kreditne mobilnosti. Saradnja sa Politehničkim univerzitetom u Temišvaru, koji je proslavio stogodišnjicu postojanja u godini početka pandemije, uspostavljena je 2019. godine.

Prof. dr Tatijana Dlabač sa Pomorskog fakulteta Kotor i Nikolina Radulović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju realizovale su mobilnost na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru na samom početku ljetnjeg semstra. Period posjete je bio izuzetno važan za realizaciju mobilnosti predviđenih postojećim sporazumima, ali i za proširivanje saradnje u okviru prijave projekata mobilnosti za novi ciklus Erasmus+ programa.

Tokom konstruktivnih sastanaka sa kolegama iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Politehničkog univerziteta u Temišvaru, dogovoreno je da se u projektnu prijavu uključe i nove oblasti. Posebno je značajno što je postignut dogovor oko realizacije studentske mobilnosti radi sticanja praktičnih vještina (traineeships), koje će studenti moći da koriste i ovoj akademskoj godini.

Prof. dr Tatijana Dlabač je održala niz predavanja i konsultacija sa studentima svih nivoa studija. Tokom sastanaka sa nastavnim i administrativnim osobljem Univerziteta domaćina precizirane su teme i planovi praktičnog rada studenata, kao i vremenski period realizacije.

Tokom posjete, predstavnice Univerziteta Crne Gore bile su u prilici da obiđu rektorat, fakultete, laboratorije, centralnu biblioteku, studentske domove i restorane, sa ciljem da što bolje predstave studentima mogućnost razmjene na jednom od najznačajnijih univerziteta u Rumuniji. Posebnu pažnju je privukao Eksperimentarijum Temišvara, koji je od izuzetne važnosti za studente, ali i srednjoškolce, koji se upoznavaju sa prirodnim zakonitostima i ujedno pripremaju za tržište rada.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.