Studentski programi Međunarodnog koledža Univerziteta za nauku i tehnologiju Kine




Studentski programi Međunarodnog koledža Univerziteta za nauku i tehnologiju Kine

Studentski programi Međunarodnog koledža Univerziteta za nauku i tehnologiju Kine (USTC) nude mogućnost prijema inostranih studenata.

USTC je prvi univerzitet ustanovljen od strane Kineske akademije nauka (CAS) i član Kineskog konzorcijuma koji se sastoji od devet vodećih univerziteta u NR Kini. Kotira se među 100 globalno vodećih i treći je na teritoriji NR Kine prema posljednjem svjetskom rangiranju univerziteta visokog obrazovanja.

USTC nudi 35 dodiplomskih programa, 115 master programa i 94 doktorska programa iz matematike, fizike, hemije, nauka o zemlji i prostoru, životnoj sredini, itd. u 23 škole i instituta, od kojih se 7 master programa i 94 doktorska programa mogu izvoditi na engleskom.

USTC obezbjeđuje različitu finansijsku pomoć i kompetitivne školarine međunarodnim studentima. Kandidati mogu se prijaviti i za stipendije, koje uključuju otpis školarine, subvencije za smještaj, sveobuhvatno zdravstveno osiguranje i mjesečnu stipendiju. (u različitom iznosu za polaznike doktorskih studija, studente master i osnovnih studija), do 15. marta 2022. godine.

Informacije o prijemu kandidata dostupne su na http://isa.ustc.edu.cn, a o svim dodatnim obavještenjima o USTC kandidati se mogu informisati na: http://ic.ustc.edu.cn/en/ .

Izvor fotografije: https://ic.ustc.edu.cn/en/ 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.