Organizovan jednodnevni izlet za strane studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju UCG  organizovala je izlet za strane studente koji provode ljetnji semestar na  fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru Erasmus+ programa kreditne mobilnosti.

Jednodnevni izlet organizovan je u saradnji sa studentskom Buddy mrežom (Buddy Network) koju čine alumnisti Erasmus+ programa, kao i ostali studenti-volonteri koji po prinicipu “studenti pomažu studentima” pružaju podršku svim stranim studentima na Univerzitetu Crne Gore.

Dolazni studenti imali su priliku da posjete crnogorsko primorje, tačnije, stari grad Uclinj i Bar, kao i spomenik pririode Stara maslina u Baru. Članovi Buddy mreže upoznali su studente sa specifičnostima datih područja i istorijskim činjenicama i zanimljivostima koje krase ove krajeve.

Pored obliska kulturno-istorijskih znamenitosti, kao i prirodnih ljepota Crne Gore, jednodnevni izlet bio je prilika za druženje u interkulturnoj atmosferi, upoznavanje drugačijih kultura i osnaživanje internacionalizacije kod kuće. Na UCG trenutno boravi 26 studenata iz 10 različitih zemalja koji provode ljetnji semestar akademske 2021/22 godine.

Foto album



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.