Studentkinja Sveučilišta u Zagrebu: Nikšić pravi studentski grad, profesori uvijek spremni da pomognu




Studentkinja Sveučilišta u Zagrebu: Nikšić pravi studentski grad, profesori uvijek spremni da pomognu

"U poređenju sa životom u Zagrebu, Nikšić je veoma gostoljubiv i više je studentski grad. Sve što mi je trebalo bilo je na pješačkoj udaljenosti od studentskog doma, a studenti su bili blisko povezani i svi su se poznavali", utisak je studentkinje master studija psihologije Sveučilišta u Zagrebu, Ane Strahinje, koja je provela semestar na Filozofskom fakultetu UCG posredstvom CEEPUS programa razmjene.

Za CEEPUS Frameover program, kako je kazala studentkinja, saznala je od svojih kolega koji su išli na studentske razmjene u Srbiju i Češku.

"Dok sam završavala studije, odlučila sam da iskoristim poslednju priliku i odem na razmjenu, te sam odlučila da posjetim Crnu Goru, da živim i studiram u Nikšiću", dodala je studentkinja.

Ana kaže da je komunikacija između profesora i studenata na Filozofskom fakultetu u Nikšiću otvorena, a kako je navela, sviđa joj se što studenti mogu slobodno da priđu profesorima koji im rado pomažu.

Ističe da joj se dopala crnogorska kultura i ljubazni ljudi svuda. "Ne bih rekla da postoje velike kulturološke razlike između Crne Gore i Hrvatske", objašnjava studentkinja.

 Ona navodi da je bilo mnogo prilika i događaja za zabavu sa prijateljima koje je upoznala tokom razmjene.

"Pošto sam došla na kraju semestra, imala sam dosta slobodnog vremena. Željela sam da što više da putujem Crnom Gorom i mislim da sam posjetila najljepša mjesta", opisuje Ana.

Na pitanje kako će mobilnost uticati na nju kazala je: "Mislim da je svaka razmjena prilika za lični i profesionalni razvoj, kao i dragocjeno iskustvo koje će se pamtiti cio život. Konkretno u radnom okruženju, mislim da razmjene u stranim zemljama razvijaju meke vještine koje se sve više traže i cijene kod poslodavaca u globalizovanom svijetu".

Image

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.