Poziv za postdoktorske stipendije za interdisciplinarna istraživanja u okviru EIPOD-LinC programa




Poziv za postdoktorske stipendije za interdisciplinarna istraživanja u okviru EIPOD-LinC programa

Evropska laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL) objavila je poziv za postdoktorske  stipendije u okviru EIPOD-LinC programa. Radi se o programu koji podržava perspektivne  istraživače iz cijelog svijeta a koji se bave interdisciplinarnim istraživanjem. 

Program je osmišljen da podrži sve veću raznolikost karijernih putanja u evropskom istraživačkom prostoru, pružajući istraživačima mentorstvo, obuku i podršku za razvoj karijere potrebnu da  postanu lideri u akademskoj zajednici, industriji i šire. Dio je EMBL-ovog jedinstvenog interdisciplinarnog i kolaborativnog istraživačkog prostora, a stipendisti će raditi na 
interdisciplinarnim istraživačkim projektima koje sami osmisle u kontekstu EMBL programa „Molekuli do ekosistema 2022-2026“. Važno je da projekti kandidatima omoguće sticanje novih vještina u oblasti interdisciplinarnih istraživanja. 

Pravo na prijavu imaju istraživači sa stečenom doktorskom diplomom iz različitih oblasti, kao što su matematika, hemija, fizika, inženjering, ekologija, epidemiologija itd, kao i istraživači kojima još uvijek nije zvanično dodijeljena diploma doktorskih studija, ali su uspješno odbranili doktorsku disertaciju najkasnije do roka za podnošenje prijava. 

Zainteresovani kandidati treba da pripreme interdisciplinarni predlog projekta i kontaktiraju  istraživačku grupu u okviru EMBL-a kojoj bi se pridružili (EMBL host). Takođe, neophodno je uključivanje i partnerske institucije - iz EMBL-a ili druge institucije iz neke od država članica EMBLa, pridruženih zemalja ili potencijalnih država članica. 

Poziv je otvoren do 18. januara 2023. godine. 

Evaluaciju prijava vršiće vođa relevantne EMBL istraživačke grupe i eksterni ekspert, pri čemu treba da obezbijede ukupan utisak o prijavi kandidata u smislu izvrsnosti, uticaja i implementacije. 

Projekti kandidata za koje stipendiranje bude odobreno moraju početi najkasnije 1. avgusta 2023. godine. 

Više detalja o samom programu, uslovima i pravilima prijavljivanja nalazi se u Vodiču za aplikante koji se može preuzeti u nastavku teksta.

Takođe, za više detalja o programu, zainteresovani kandidati mogu pogledati snimak informativnog vebinara, koji se može pogledati OVDJE

Za dodatna pitanja ili nedoumice u vezi sa možete posjetiti stranicu sa često postavljanim pitanjima ili uputiti mejl na adresu eipod@embl.org. 

EMBL je jedna od vodećih svjetskih istraživačkih institucija, a Crna Gora je postala njena punopravna članica 2018. godine. Jedinstveni portfolio integrisanih naučnih usluga EMBL-a istraživačima iz država članica omogućava pristup širokom spektru infrastrukture i resursa, stručnim uslugama, naučnim posjetama, obukama, ljetnjim školama, konferencijama, doktorskim programima i postdoktorskim stipendijama. 

Kontakt osobe za saradnju sa EMBL-om u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja: 

Lidija Vukčević 
Odjeljenje za međunarodnu saradnju 
e-mail: lidija.vukcevic@mpnks.gov.me 
lidija.vukcevic@gmail.com 
Telefon: 020 405 344 

Ivana Lagator 
Odjeljenje za međunarodnu saradnju 
E-mail: ivana.lagator@mpnks.gov.me 
ivana83ct@gmail.com 
Telefon: 020 405 326

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.