Upoznavanje sa Erasmus studentskom mrežom – posjeta fakultetskim jedinicama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prethodnom periodu, u cilju promocije Erasmus studentske mreže (ESN), koordinatorka Lejla Jusić zajedno sa volonterima posjetila je većinu fakultetskih jedinica i zainteresovane kolege i koleginice upoznala sa radom mreže, kao i kako mogu postati dio iste. Fokus je stavljen na benefite i mogućnosti koje im pruža Erasmus+ program, kao i ostali programi razmjene, kako na ličnom, tako i na profesinalnom planu.

ESN radi na stvaranju mobilnijeg i fleksibilnijeg obrazovnog okruženja, podržavajući i razvijajući razmjenu studenata, kao i pružajući interkulturalno iskustvo i onim studentima koji nisu iskusili šta znači provesti jedan semestar van svoje matične države (internacionalizacija kod kuće).

Misija mreže je pružiti pomoć i podršku dolaznim studentima i pripremiti odlazne studente, promovisati dolaznu i odlaznu mobilnost, podstaći interkulturalno razumijevanje i stvaranje pozitivnih promjena u društvu, kao i unaprijediti međunarodno obrazovanje i pružanje mogućnosti za samostalan rast i razvoj.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.