Nagradni konkurs za najbolje diplomske ili master radove iz oblasti čiste i primijenjene hemije




Nagradni konkurs za najbolje diplomske ili master radove iz oblasti čiste i primijenjene hemije

Fond Nenada M. Kostića za hemijske nauke ulazi u dvadeset drugu godinu rada na korist nauke i nastave u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, i Crnoj Gori. Fond djeluje kroz Upravni odbor, koji čine profesori sa univerziteta u Srbiji: dr Tatjana Ž. Verbić, sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsjednik; dr Igor A. Pašti, sa Fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu; dr Uroš Ž. Anđelković, sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu; dr Jovana M. Francuz, sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, dr Biljana Đ. Glišić, sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i dr Marija S. Genčić, sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Fond će nagraditi autore i pohvaliti mentore dva najbolja rada odbranjena u periodu od 1. aprila 2022. do 31. marta 2023. godine. Novčane nagrade iznosiće 1100, odnosno 950 eura. Nenagrađeni kandidati dobiće po jedan grafički list srpskih likovnih umjetnika.

Fond će dodijeliti vankonkursnu nagradu od 1100 eura po svome izboru, bez prijavljivanja kandidata.

Konkurs traje od 15. februara do 5. aprila 2023. godine. Kandidati se na konkurs prijavljuju sami. Prijavni formular mogu tražiti od bilo kog člana Upravnog odbora ili pismom upućenim na e-adresu: tatjanad@chem.bg.ac.rs. Uz prijavni formular, potpuna prijava sadrži ove priloge:

  • biografiju, ne dužu od jedne strane, sa podacima o srednjoškolskom obrazovanju, univerzitetskim studijama, karijeri i eventualnim nagradama i uspjesima,
  • master ili diplomski rad,
  • uvjerenje o odbranjenom radu,
  • video prezentaciju odbranjenog rada od približno pet minuta sastavljenu od slajdova i govornih objašnjenja,
  • uvjerenje o položenim ispitima sa ocjenama na osnovnim i master studijama (do momenta prijave na konkurs),
  • dvije povjerljive preporuke mjerodavnih osoba koje dobro poznaju rad kandidata, poslate na e-adresu: tatjanad@chem.bg.ac.rs,
  • spisak i kopije objavljenih radova i saopštenja.

Prijavu i neophodne priloge poslati na e-adresu: tatjanad@chem.bg.ac.rs.

Upravni odbor i predsjednik Fonda će vrednovati zasluge kandidata po ustaljenim mjerilima kao što su: naučna vrijednost rada; originalnost, kvalitet i primjenljivost rezultata; objavljeni i saopšteni naučni i stručni radovi, ako ih kandidat ima; komisijska ocjena odbranjenog rada; uspjeh na studijama i slično.

Fond namjerava da dodijeli nagrade i pohvale u drugoj polovini maja na Univerzitetu u Kragujevcu. Datum i mjesto planirane svečanosti biće naknadno objavljeni. Nagrađeni kandidati i pohvaljeni mentori su obavezni da prisustvuju svečanosti. Dobitnici nagrada će izložiti svoje radove u predavanjima koja će trajati po najviše sedam minuta. Svim nagrađenim i nenagrađenim kandidatima i njihovim mentorima koji budu prisustvovali svečanosti i koji to zatraže, biće plaćeni putni troškovi. Svi prisutni biće pozvani na prijem u čast nagrađenih i pohvaljenih.

Bliža obavještenja o konkursu mogu se dobiti od dr Tatjane Verbić: telefon 063/255-356, e-adresa: tatjanad@chem.bg.ac.rs ili od predsjednika i osnivača Fonda, dr Nenada M. Kostića, čija e-adresa je nen.m.kos@gmail.com.

 

FOND NENADA M. KOSTIĆA ZA HEMIJSKE NAUKE

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.