Studenti počeli sa radnom praksom kod poslodavaca u Sarajevu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Program mobilnosti (Special Mobility Strand) za studente Ahmata Murića i Viktora Pavićevića u okviru ERASMUS + projekta “Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori” (akronim: Trans2Work) je počeo 1. juna 2018. godine u Sarajevu u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu i to kod poslodavaca proMENTE socijalna istraživanja i Profil Management Consulting. Riječ je o najvažnijem izlaznom rezultatu projekta koji omogućava studentima da u drugim državama učesnicama projekta realizuju radnu praksu u trajanju od dva mjeseca i na taj način steknu neophodna specijalizovana iskustva u odgovarajućim poslovnim sistemima. Studente kao i radne ekipe poslodavaca su toga dana posjetili članovi projektnog tima Trans2Work projekta ispred Univerziteta Crne Gore: doc. dr Tatijana Dlabač, mr Radmila Gagić, doc. dr Ljiljana Vučković i dr Martin Ćalasan. Važno je naglasiti da su cjelokupan višemjesečni proces oko pripremnih aktivnosti za početak ove prakse pomogli Centar za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore i Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore.

U saradnji sa poslodavcem proMENTE socijalna istraživanja koji je ponudio svoje prostorne i organizacione kapacitete Ahmatu Muriću u cilju unapređenja svog znanja iz oblasti socijalnih istraživanja za firme i neprofitne organizacije i sticanja iskustva u preduzeću koje je prepoznatljivo na Balkanu po svojoj dugogodišnjoj ekspertizi u oblasti obrazovnih politika, istraživanja, evaluacije i treninga. Od osnivanja 2002. godine, proMENTE tim je realizovao više od 190 projekata. U tom radu, više od 50 volontera i praktikanata učilo je i radilo zajedno sa njihovim stručnjacima, što im je omogućilo da budu osposobljeni za upravljanje projektnim ciklusom i samostalno vođenje projekata. proMENTE je često bio partner lokalnim organizacijama u implementaciji projekata u Bosni i Hercegovini, ali i nacionalni partner u međunarodnim projektima.  

Drugi poslodavac Profil Management Consulting je pružio podršku Viktoru Pavićeviću koji će kod njih obaviti radnu praksu i na taj način saznati više o potrazi za menadžerskim kadrovima kroz procese identifikacije, procjene i regrutacije najtalentovanijih lidera na tržištu rada. Ovo preduzeće posluje od 2004. godine i svojim radom je izgradilo reputaciju osnovnog izvora liderskih i talent consulting usluga. Ističu se po pružanju usluga koje se odnose na executive search, brzu selekciju, traženje i odabir i staff leasing. Profil Management Consulting se zalaže za očuvanje dugoročnih odnosa sa klijentima i selekciju menadžerskih kadrova.

Isto tako, predstavnici Univerziteta Crne Gore su se sastali sa kolegama sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu i tokom sastanka su iskoristili priliku da govore o SWOT analizi koja je bazirana na dosadašnjim ostvarenim rezultatima univerziteta koji učestvuju u samom projektu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoricama proMENTE socijalna istraživanja i Profil Management Consulting-a, Ivoni Čelebičić i Biljani Kokeza, mentorkama Adni Bašić i Amri Džindo kao i kolegama sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu na prijemu i ogromnoj podršci, a našim studentima želimo ugodan boravak i uspješnu realizaciju radne prakse.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.